Ο βιασμός παραμένει κακούργημα - Κατατέθηκαν οι αλλαγές από τον Καλογήρου

Ο βιασμός παραμένει κακούργημα - Κατατέθηκαν οι αλλαγές από τον Καλογήρου Facebook Twitter
Eurokinissi
4

Κατατέθηκαν από τον Μιχάλη Καλογήρου οι νομοτεχνικές βελτιώσεις στον Ποινικό Κώδικα που αφορούν το άρθρο 336 για τον βιασμό ο οποίος παραμένει κακούργημα.

Μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν για το πώς θα αντιμετωπίζεται ο βιασμός στο Νέο Ποινικό Κώδικα ο υπουργός Δικαιοσύνης έκανε πίσω φέρνοντας νομοτεχνική βελτίωση.


Το επίμαχο άρθρο παράγραφος 5 του άρθρου 336 αντικαθίσταται με την φράση ότι «όποιος επιχειρεί γενετήσια πράξη χωρίς την συναίνεση του παθόντος τιμωρείται με ποινή κάθειρξης έως 10 έτη».


Πλέον, γίνεται ξεκάθαρο ότι πρόκειται για κακούργημα και άρα απαλείφεται η πρόβλεψη ποινής από 3 έως 5 έτη με το κλειδί στην υπόθεση να είναι η λέξη συναίνεση που προστίθεται στην παράγραφο του συγκεκριμένου άρθρου.

Έπειτα από τις έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν ο κ. Καλογήρου μιλώντας στην Βουλή νωρίτερα είπε ότι δεν ισχύουν τα όσα λέγονται ότι το έγκλημα του βιασμού γίνεται πλημμέλημα με τους νέους Ποινικούς Κώδικες.

Εκτός από οργανώσεις, αλλά και τη Διεθνή Αμνηστία που έκαναν λόγο για «απαράδεκτο» άρθρο, το επίμαχο άρθρο του Ποινικού Κώδικα προκάλεσε σάλο και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ με τους βουλευτές να εκφράζουν σοβαρές ενστάσεις.

Ελλάδα
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυγενάκης: Η αντίδρασή του μετά την ανάκληση της μήνυσης από τον υπάλληλο του αεροδρομίου

Ελλάδα / Αυγενάκης: Η αντίδρασή του μετά την ανάκληση της μήνυσης από τον υπάλληλο του αεροδρομίου

«Τον συγχαίρω για το θάρρος του να αντισταθεί στην απίστευτη εργαλειοποίησή του από συγκεκριμένους κύκλους που επιζητούν την πολιτική μου εξόντωση» ανέφερε ο Λευτέρης Αυγενάκης
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Νομικός δεν είμαι αλλά έχω την αίσθηση πως αυτή η τροπολογία περιελάμβανε και άλλες ελαφρύνσεις πχ για διαρρήξεις, κλοπές κλπ. Αν το επιχείρημα είναι "μα, θα αποθρασυνθουν οι βιαστές" γιατί να μην ισχύει και το άλλο αντίστοιχο; Και γιατί το άλλο δεν μας κόφτει και τόσο; Επειδή δεν περιέχεται σε σχετική πολιτικοκοινωνική ατζέντα;
Εγώ, θεωρώ πως ΟΛΟ το νομοσχέδιο υποθάλπει μια ιδεολογική ανεξήγητη και παράξενη ανοχή στη εγκληματική (και στην εμφυλη/σεξουαλική) βία σε μια δεδομένη κοινωνία. Εσείς ενδιαφέρεστε για ένα κομμάτι του. Ο δρόμος, λοιπόν, είναι όλος δικός σας.