Ο Άρειος Πάγος θα αποφασίσει για την έκδοση της Εφίμοβα στη Μάλτα

Ο Άρειος Πάγος θα αποφασίσει για την έκδοση της Εφίμοβα στη Μάλτα Facebook Twitter
0

Στον Άρειο Πάγο θα κριθεί, τελικώς, το αίτημα της Μάλτας για έκδοση της Ρωσίδας Μαρίας Εφίμοβα. Η πρώην τραπεζική υπάλληλος είναι μάρτυρας σε υπόθεση διαπλοκής που εμπλέκονται Μαλτέζοι πολιτικοί.

Χθες, οι δικαστές χαρακτήρισαν αόριστα τα δύο εντάλματα των μαλτέζικων αρχών, ζητώντας επιπλέον στοιχεία.

Η 36χρονη υποδέχθηκε την χθεσινή απόφαση με ένα συγκρατημένο χαμόγελο και μίλησε για το τίμημα της αποκάλυψης ύποπτων τραπεζικών πρακτικών.

Η Εφίμοβα ήταν η πηγή της δολοφονηθείσας δημοσιογράφου Δάφνης Καρουάνα Γκαλιζία. «Η τράπεζα ήθελε να μου δείξει ότι είμαι ένα τίποτα», είπε αναφερόμενη στη δίωξη εναντίον της από τη μαλτέζικη Pilatus Bank.

Έχοντας εργαστεί για τρεις μήνες ως βοηθός του επικεφαλής της τράπεζας, η Ρωσίδα είχε αποκτήσει πρόσβαση σε επιβαρυντικά στοιχεία.

«Σχεδόν από τις πρώτες μέρες της δουλειάς μου κατάλαβα ότι η τράπεζα δεν λειτουργεί σωστά», κατέθεσε στο Συμβούλιο Εφετών.

Όπως υποστηρίζει η ίδια, η Pilatus δεν εφάρμοζε τις προβλεπόμενες διαδικασίες ελέγχου κατά το άνοιγμα λογαριασμών από πολιτικά πρόσωπα και έλειπαν υπογραφές πελατών από αρκετούς φακέλους.

Όταν επιχείρησε να υποδείξει τα προβλήματα σε προϊσταμένους της, εκείνοι την συμβούλευσαν «να μην κάνει πολλές ερωτήσεις».

Στα τέλη Μαρτίου του 2016 η συνεργασία της με την τράπεζα «των 12 υπαλλήλων και 100 πελατών» λύθηκε.

Τον Αύγουστο του ίδιου έτους συνελήφθη και ανακρίθηκε στη Μάλτα κατηγορούμενη για υπεξαίρεση χρημάτων.

Η τράπεζα υποστήριζε ότι η Εφίμοβα είχε ξοδέψει εταιρικά χρήματα για ταξίδια χωρίς την προηγούμενη έγκριση των ανωτέρων της.

«Οι αστυνομικοί που με ανέκριναν είπαν ότι τα έβαλα με την τράπεζα που έχει πολλές δυνάμεις και πως θα έπρεπε να ανακαλέσω» κατέθεσε στο Συμβούλιο Εφετών, υποστηρίζοντας πως, κατά την ανάκρισή της ήταν παρόντα και διευθυντικά στελέχη της τράπεζας»,

Η ίδια φοβάται πως αν εκδοθεί στη Μάλτα δεν θα αντιμετωπιστεί δίκαια. 

Όμως μία ημέρα μετά την απόφαση του Συμβουλίου Εφετών να μην εκδώσει στη Μάλτα την πρώην υπάλληλο της Pilatus Bank, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Αντώνης Λιόγας άσκησε έφεση κατά της κρίσης του δικαστηρίου.

Έτσι, η υπόθεση θα κριθεί εκ νέου από το αρμόδιο τμήμα του Αρείου Πάγου.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δημήτρης Παπανικολάου για Light: «Εδώ μιλάμε για ρητορική μίσους»

Ελλάδα / Δημήτρης Παπανικολάου για Light: «Εδώ μιλάμε για ρητορική μίσους»

Ο διακεκριμένος παλαίμαχος διεθνής καλαθοσφαιριστής που βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού, όπως και η κόρη του, σχολίασε τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν λόγω των μισαναπηρικών στίχων στο νέο τραγούδι του Light
LIFO NEWSROOM
Έκρηξη στη Θεσσαλονίκη: Τον κατασκευαστή της βόμβας αναζητούν οι Αρχές - Στο «μικροσκόπιο» το κινητό της 38χρονης

Ελλάδα / Έκρηξη στη Θεσσαλονίκη: Τον κατασκευαστή της βόμβας αναζητούν οι Αρχές - Στο «μικροσκόπιο» το κινητό της 38χρονης

Η ΕΛ.ΑΣ. αναζητά έναν άνδρα, φερόμενο ως κατασκευαστή του εκρηκτικού μηχανισμού, ο οποίος φέρεται να διέμενε με την 38χρονη σε διαμέρισμα στα Λαδάδικα που είχε νοικιαστεί μέσω Airbnb
LIFO NEWSROOM