Ντοκουμέντα από τη συμμορία που έκλεβε υπολογιστές και καφετιέρες από υπουργείο και δικηγορικά γραφεία

Ντοκουμέντα από τη συμμορία που έκλεβαν υπολογιστές και καφετιέρες από υπουργείο και δικηγορικά γραφεία Facebook Twitter
0

Ένα δακτυλικό αποτύπωμα, το τατουάζ, τα βίντεο από τις κάμερες ασφάλειας και το βαρύ παρελθόν τους, «έκαψε» τη συμμορία που τα τρία μέλη τους έκαναν κλοπές σε υπουργεία, δικηγορικά γραφεία και καταστήματα.

Η συμμορία διαρρηκτών εισέβαλε στις 17 Σεπτεμβρίου στο υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας αφαιρώντας 30 λάπτοπ αξίας 30.000 ευρώ και στο υπουργείο Οικονομικών από όπου πήραν οθόνες υπολογιστών. Σύμφωνα με το Mega, oι διαρρήκτες κατάφεραν αρχικά να μπουν στο υπουργείο Εργασίας από το μπαλκόνι του πέμπτου ορόφου χωρίς να αφαιρέσουν κάτι και στη συνέχεια πέρασαν στο υπουργείο Οικογένειας που βρίσκεται στο ίδιο κτίριο.

Την ίδια μέρα είχαν διαρρήξει και τα γραφεία του υπουργείου Οικονομικών και είχαν αφαιρέσει τρεις οθόνες υπολογιστών και μία καφετιέρα. Η συμμορία εξαρθρώθηκε από την ΕΛΑΣ που όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, προχώρησε στη σύλληψη δύο ατόμων ενώ έχει ταυτοποιήσει και ένα τρίτο άτομο, το οποίο αναζητείται.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

«Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Αθηνών της Διεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Αττικής εξαρθρώθηκε συμμορία που διέπραττε κλοπές από διαμερίσματα, επαγγελματικούς χώρους-καταστήματα και δημόσιες Υπηρεσίες σε περιοχές της Αττικής.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν 2 μέλη της συμμορίας και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για συμμορία που διαπράττει τετελεσμένες και σε απόπειρα διακεκριμένες κλοπές, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, κατά συναυτουργία, κατ’ εξακολούθηση και απλή συνέργεια στις ανωτέρω πράξεις.

Προηγήθηκε κατάλληλη αξιοποίηση πληροφορίας σχετικά με συμμορία, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές, αφαιρώντας χρηματικά ποσά, τιμαλφή και ηλεκτρικές συσκευές (κινητά υπολογιστές και λάπτοπ), τα οποία διέθεταν σε κλεπταποδόχους, με σκοπό την αποκόμιση παράνομου οικονομικού οφέλους.

Από τη διενεργηθείσα προανάκριση, μέσω εξακριβώσεων και διασταυρώσεων στοιχείων, αλλά και με χρήση ειδικών ανακριτικών τεχνικών, ταυτοποιήθηκαν -3- μέλη της συμμορίας και πιστοποιήθηκε η εγκληματική δράση τους, ενώ διακριβώθηκε η συμμετοχή τους, με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, σε -5- περιπτώσεις κλοπών και συγκεκριμένα:

  • πρωινές ώρες της 05-10-2023, εισήλθαν σε δικηγορικό γραφείο στα Εξάρχεια, παραβιάζοντας την κεντρική είσοδο, απ’ όπου αφαίρεσαν -32- ευρώ και επιχείρησαν να αφαιρέσουν χρηματοκιβώτιο, που λόγω αδυναμίας μεταφοράς τους δεν κατάφεραν,
  • κατά τον ίδιο χρόνο, στο ίδιο κτίριο, διέρρηξαν διαμέρισμα 4ου ορόφου, παραβιάζοντας την μπαλκονόπορτα, και αφαίρεσαν μία τσάντα χειρός και άλλα αντικείμενα,
  • πρωινές ώρες της 31-08-2023, μέλος της συμμορίας, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του, εισήλθε, παραβιάζοντας κλειδαριά, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην περιοχή του Περιστερίου, απ’ όπου αφαίρεσε το ποσό των -5.000- ευρώ,
  • πρωινές ώρες της 17-09-2024, μέλη της συμμορίας εισήλθαν, με καλυμμένα χαρακτηριστικά, στον 5ο όροφο του Υπουργείου Εργασίας, που στεγάζεται στο κέντρο της Αθήνας, παραβιάζοντας μπαλκονόπορτα γραφείου, χωρίς να αφαιρέσουν κάτι, και στη συνέχεια μετέβησαν σε γραφεία του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, που βρίσκονται στο ίδιο κτίριο, αφαιρώντας -30- λάπτοπ, συνολικής αξίας -30.000- ευρώ.
  • την ίδια ημέρα, εισήλθαν στον 5ο όροφο του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών που στεγάζεται στο κέντρο της Αθήνας, απ’ όπου αφαίρεσαν -3- οθόνες υπολογιστή και -1- συσκευή παραγωγής καφέ.

Από τις έρευνες στις οικίες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ρουχισμός, γάντια, υποδήματα, -3- κινητά και αναδιπλούμενο μαχαίρι. Επίσης στην κατοχή συγγενικού προσώπου ενός εκ των κατηγορουμένων βρέθηκε μικροποσότητα κάνναβης και συνελήφθη για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή».

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καύσωνας: Απαγόρευση delivery και εξωτερικών εργασιών το Σάββατο από 12:00 έως 16:00 στην Αττική

Ελλάδα / Καύσωνας: Απαγόρευση delivery και εξωτερικών εργασιών το Σάββατο από 12:00 έως 16:00 στην Αττική

Έκτακτα μέτρα προστασίας για εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα ανακοίνωσε το Υπουργείο Εργασίας λόγω των επικίνδυνα υψηλών θερμοκρασιών. Πρόστιμα 2.000 ευρώ για παραβάσεις.
LIFO NEWSROOM
Ρόδος: Η κατάθεση 31χρονης για σεξουαλική κακοποίηση από τον πατέρα της – «Με βίαζε τρεις φορές την ίδια μέρα»

Ελλάδα / Ρόδος: Η κατάθεση 31χρονης για σεξουαλική κακοποίηση από τον πατέρα της – «Με βίαζε τρεις φορές την ίδια μέρα»

Η 31χρονη κατέθεσε – παρουσία ψυχολόγου – πως έπεσε πρώτη φορά θύμα σεξουαλικής επίθεσης από τον πατέρα της όταν ήταν 16 ετών και ζούσαν μαζί στο σπίτι της γιαγιάς της, έπειτα από τον χωρισμό των γονιών της
LIFO NEWSROOM
Δίκη Γρίβα: «Περίμενα ότι θα αυτοκτονούσε, όχι ότι θα σκότωνε» - Ενταση στην αίθουσα με τους γονείς του θύματος

Ελλάδα / Δίκη Γρίβα: «Περίμενα ότι θα αυτοκτονούσε, όχι ότι θα σκότωνε» - Ενταση στην αίθουσα με τους γονείς του θύματος

Ολοκληρώθηκε η εξέταση των μαρτύρων στη δίκη για τη γυναικοκτονία της Κυριακής Γρίβα, με τους γονείς της να ξεσπούν εναντίον του κατηγορούμενου
LIFO NEWSROOM
ΦΩΤΙΑ ΣΤΟΝ ΦΕΝΕΟ

Ελλάδα / Φωτιά στον Φενεό: «Η σημαντικότερη μέχρι στιγμής οικολογική καταστροφή της φετινής αντιπυρικής περιόδου»

Τα αίτια της φωτιάς στον Φενεό - Τα 5.950 από τα 11.460 στρέμματα που κάηκαν, αφορούν δασικό είδος χωρίς δυνατότητα φυσικής αναγέννησης μετά από πυρκαγιά - Δείτε χάρτες
LIFO NEWSROOM