Η 17χρονη Μέρσι από την Αφρική, που φέτος ήταν σημαιοφόρος του σχολείου της στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, απάντησε για τα σχόλια Μητσοτάκη και Τσίπρα στη Βουλή και την αντιπαράθεση γύρω από το όνομά της. 

 

Η αντιπαράθεση Μητσοτάκη - Τσίπρα για την σημαιοφόρο από την Αφρική

 

Η χθεσινή συζήτηση στη Βουλή για την χορήγηση ασύλου περιλάμβανε μεταξύ άλλων μια αντιπαράθεση ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ με αναφορές στον Γιάννη Αντετοκούνμπο και την Μέρσι.

 

«Δεν σας κρύβω πως όπως θαυμάζω τα κατορθώματα του Γιάννη Αντετοκούμπο έτσι καμάρωσα στην παρέλαση την εθνικής επετείου την μαθήτρια σημαιοφόρο από την Αφρική. Το κορίτσι που τόσο υπερήφανα κρατούσε την ελληνική σημαία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον Αλέξη Τσίπρα να κάνει λόγο για υποκριτική στάση.

 

«Έχω την αίσθηση ότι ο λογογράφος του [Κ. Μητσοτάκη] πρέπει να είναι από την κεντροαριστερά γιατί όλοι οι βουλευτές σας που ανέβηκαν σε αυτό το βήμα είχαν διαφορετική γραμμή από την γραμμή που εκπέμψατε σε ό,τι αφορά την δήλωσή σας στον Αντετοκούμπο και στην μαθήτρια με την ελληνική σημαία», απάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

 

 

 

«Νιώθω σαν να είμαι μία Ελληνίδα - Δεν ένιωσα κανένα αίσθημα υποτίμησης», λέει η 17χρονη Μέρσι

 

Με αφορμή την χθεσινή αντιπαράθεση, η 17χρονη Μέρσι μίλησε στον ΣΚΑΪ για όσα ειπώθηκαν στη Βουλή αλλά και την ζωή της στην Ελλάδα. 

 

«Νιώθω σαν να είμαι μία Ελληνίδα επειδή έχω μεγαλώσει εδώ. Γεννήθηκα εδώ. Πάω σχολείο εδώ. Ό,τι κάνουν οι Έλληνες κάνω και εγώ. Σήμερα το πρωί είδα αυτή την συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη και η αλήθεια είναι ότι χάρηκα πάρα πολύ. Δεν το περίμενα. Βλέπουν ότι δεν είναι μόνο Έλληνας μπορεί να είναι οποιοσδήποτε σημαιοφόρος», είπε η Μέρσι.

 

Η Μέρσι γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Πατήσια. Οι γονείς της ήρθαν από την Νιγηρία στην Ελλάδα πριν από 20 χρόνια. «Αυτός είναι ο κύριος λόγος που ήρθαν οι γονείς μου στην Ελλάδα για οικονομικούς λόγους. Ώστε να βρουν ένα καλύτερο μέλλον. Μερικές φορές νιώθουν πιο Έλληνες από τους Έλληνες», ανέφερε η 17χρονη.

 

«Νιώθω Ελληνίδα - Δεν ένιωσα αίσθημα υποτίμησης», λέει η 17χρονη σημαιοφόρος από την Αφρική

 

Όπως εξήγησε, δεν ήταν η πρώτη φορά, που κρατούσε την ελληνική σημαία. «Ήμουν σημαιοφόρος τρεις φορές. Μία στο δημοτικό, μία στο γυμνάσιο και τώρα στο λύκειο. Και στις τρεις φορές ήμουν παρά πολύ χαρούμενη και συγκινημένη επειδή τα κατάφερα και κάθε φορά ανταμείβονται οι κόποι μου μέσω αυτού. Δεν έχω δει να μου πουν: γιατί είσαι σημαιοφόρος. Όλοι ήταν πολύ υποστηρικτικοί και δεν ένιωσα κανένα αίσθημα υποτίμησης και απορίας γιατί είμαι σημαιοφόρος», είπε η Μέρσι.

 

«Οι συμμαθητές μου όλοι πολύ χαρούμενοι και πιο χαρούμενοι από μένα επειδή τα κατάφερα. Συνεχώς μου λένε μπράβο Μέρσι και σου αξίζει», εξήγησε η 17χρονη, προσθέτοντας πως διαβάζει καθημερινά πολλές ώρες προκειμένου να πετύχει τα όνειρα της. «Θέλω να σπουδάσω ιατρική και ειδικότητα καρδιολογία. Είναι κάτι που το ήθελα από μικρή και ευελπιστώ να τα καταφέρω», παραδέχθηκε η 17χρονη.