Νέο, προσωρινό, διοικητικό συμβούλιο στο ΜΙΕΤ- Ποιοι το στελεχώνουν

Νέο, προσωρινό, διοικητικό συμβούλιο στο ΜΙΕΤ- Ποιοι το στελεχώνουν Facebook Twitter
Πηγή φωτό ΜΙΕΤ
0

Νέο διοικητικό συμβούλιο απέκτησε το Μορφωτικό Ίδρυμα της Εθνικής Τραπέζης (MIET), μετά την παραίτηση του προηγούμενου.

Στο νέο, προσωρινό διοικητικό συμβούλιο, που συγκροτήθηκε σε σώμα, στελεχώνεται από μέλη της Ακαδημίας Αθηνών, καθηγητές ΑΕΙ και επιτυχημένους επιστήμονες.

Στο ΔΣ συμμετέχουν ο πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Κώστας Μιχαηλίδης, ο οποίος προεδρεύει και του ΔΣ του ΜΙΕΤ, η ομότιμη καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της Ακαδημίας Αθηνών Χρύσα Μαλτέζου, ο ομότιμος καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και μέλος της Ακαδημίας Αθηνών Μιχάλης Τιβέριος, η συμμετοχή του οποίου εγκρίθηκε ήδη από το ΔΣ, ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της Ακαδημίας Αθηνών Πασχάλης Κιτρομηλίδης, ο ιστορικός Δημήτρης Πόρτολος, συνιδρυτής του Ελληνικού Λογοτεχνικού και Ιστορικού Αρχείου και μέλος της Επιτροπής ΕΛΙΑ του ΜΙΕΤ, η αρχαιολόγος- βυζαντινολόγος Ασπασία Λούβη, η γενική διευθύντρια και μέλος του ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας Χριστίνα Θεοφιλίδη, ο καθηγητής πανεπιστημίου και γενικός διευθυντής της Εθνικής Τράπεζας Γιώργος Τριανταφυλλάκης και ο επίσης γενικός διευθυντής της Εθνικής Τράπεζας Παναγιώτης Δασμάνογλου.

«Κατά τη διάρκεια μισού αιώνα η Εθνική Τράπεζα, σε συνεργασία με μεγάλες προσωπικότητες που συμμετείχαν στα ΔΣ του ΜΙΕΤ, χάραξε την πορεία τής προσφοράς του Ιδρύματος στον πολιτισμό και τα γράμματα. Μαζί, ανέδειξαν το ΜΙΕΤ σε έναν ξεχωριστό και σημαντικό θεσμό για τον τόπο μας», αναφέρει η ΕΤΕ σε σχετική ανακοίνωση.

«Σήμερα, με την καθοδήγηση ενός αναδιαρθρωμένου διοικητικού συμβουλίου, θα ανταποκριθεί στις σύγχρονες ερευνητικές, επιστημονικές και πολιτιστικές προκλήσεις. Στόχος δεν είναι μόνο να διατηρηθεί η επιτυχημένη πορεία του παρελθόντος, αλλά και να επεκταθεί το έργο του Ιδρύματος με δράσεις που θα απευθύνονται σε ευρύτερα τμήματα της κοινωνίας μας», επισημαίνει ακόμη η Εθνική Τράπεζα, που καταλήγει ότι θα συνεχίσει να στέκει αρωγός του ΜΙΕΤ.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ