Επεισόδια σημειώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής κατά τη διάρκεια αντιφασιστικής συγκέντρωσης της ΚΕΕΡΦΑ (Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή) στην πλατεία του Νέου Ηρακλείου.

 

Μία ομάδα περίπου 10-15 ατόμων, φορώντας κουκούλες και μαύρα ρούχα, επιτέθηκε στο πλήθος που έχει συγκεντρωθεί στο σημείο, αναφέρει το ρεπορτάζ του Open.

 

Από το επεισόδιο τραυματίστηκαν τρία άτομα, τα οποία σύμφωνα με την αστυνομία, δεν επιθυμούσαν να μεταβούν σε νοσοκομεία.

 

Η φασιστική επίθεση εναντίον της ΚΕΕΡΦΑ στο Νέο Ηράκλειο, πραγματοποιήθηκε την ώρα εκδήλωσης της οργάνωσης στην Πλατεία ΗΣΑΠ Ηρακλείου, για την επέτειο ενός χρόνου από την καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στις 7 Οκτωβρίου 2020.

 

Σε βίντεο που δημοσίευσε στο facebook από την επίθεση σε μέλη της η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλεί, καταγγέλλει ολιγωρία της ελληνικής αστυνομίας, σημειώνοντας χαρακτηριστικά «ομάδα φασιστών επιτέθηκε σε εκδήλωση της ΚΕΕΡΦΑ με την κάλυψη της αστυνομίας».

 

Για το επεισόδιο διενεργείται προανάκριση και οι δράστες αναζητούνται.