Η έλλειψη επαρκούς αριθμού αυτόματων μηχανημάτων έκδοσης εισιτηρίων σε πολλούς σταθμούς του Μετρό, αναμένεται να καθυστερήσει περαιτέρω την υλοποίηση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου στα μέσα σταθερής τροχιάς.

 

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται ο ΣΚΑΪ, οι μπάρες δεν πρόκειται να πέσουν στο σύνολό τους πριν τα μέσα Μαΐου.

 

Ο πρωταρχικός σχεδιασμός προέβλεπε την αναβάθμιση των παλιών μηχανημάτων από την Αττικό Μετρό αλλά, όπως διαπιστώθηκε πρόσφατα, η αναβάθμιση αυτή δεν είναι εφικτή.

 

Νέες καθυστερήσεις στο ηλεκτρονικό εισιτήριο εξαιτίας των λίγων αυτόματων μηχανημάτων

 

Έτσι, στη χθεσινή σύσκεψη του υπουργείου Υποδομών για το ηλεκτρονικό εισιτήριο, αποφασίστηκε η τοποθέτηση τριάντα νέων αυτόματων μηχανημάτων έκδοσης εισιτηρίων σε περιφερειακούς σταθμούς του Μετρό, με τη συμμετοχή, τόσο του αναδόχου όσο και των εταιρειών αστικών συγκοινωνιών.

 

Άλλωστε για να κλείσουν όλες οι πύλες θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί και η έκδοση προσωποποιημένων καρτών για τους πολίτες που εμπίπτουν σε ειδικές κατηγορίες, όπως ΑμΕΑ και άνεργοι.

 

Όμως για την ώρα έχουν εκδοθεί μόλις 120.000 τέτοιες προσωποποιημένες κάρτες, την ώρα που εκτιμάται πως οι πολίτες που θα πρέπει να τις λάβουν ξεπερνούν τις 300.000.

 

Ο αρμόδιος υπουργός Χρήστος Σπίρτζης, υποστήριζε πέρυσι πως οι πύλες θα είχαν κλείσει το αργότερο έως τον Δεκέμβριο, αλλά καθώς οι μήνες περνούσαν, το υπουργείο μετέθετε σε μηνιαία βάση την εφαρμογή.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr