Προσωρινά κρατούμενος θα παραμείνει ο 30χρονος, ο οποίος κατηγορείται για την επίθεση στον 27χρονο αστυνομικό, στις αρχές Μαρτίου κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στη Νέα Σμύρνη.

 

Η ανακρίτρια που έχει αναλάβει την υπόθεση απέρριψε την προσφυγή του κατηγορουμένου να βγει από τη φυλακή, παρά την εισαγγελική πρόταση, καθώς όπως έκρινε «δεν εξέλιπαν οι λόγοι για τους οποίους διατάχθηκε η προσωρινή κράτησή του»

 

Κατά τη δικαστική λειτουργό, το βιντεοληπτικό υλικό που προσκόμισε ο κατηγορούμενος ισχυριζόμενος ότι το επίμαχο απόγευμα, στις 18.20, τον εμφανίζει στο πάρκο στην Ελευσίνα και όχι στη Νέα Σμύρνη, δεν είναι ισχυρό στοιχείο καθώς«δεν ταυτοποιούνται οι εμφανιζόμενοι στο υλικό». Επιπλέον κατά την δικαστική λειτουργό, ακόμη και αν είναι ο κατηγορούμενος το πρόσωπο που εισέρχεται στο πάρκο «δεν διακριβώθηκε ο χρόνος και το σημείο αναχώρησης του από το πάρκο. Ως εκ τούτου η παραδοχή ότι ο κατηγορούμενος αφίχθη στο εν λόγω πάρκο στις 18.20, ενόψει του ότι δεν εξηγήθηκε για ποιο λόγο δεν καταγράφηκε και η έξοδος αυτού από το πάρκο και το σημείο εξόδου, δεν αποκλείει την ακόλουθη μετάβαση του στην περιοχή της Νέας Σμύρνης δεδομένου ότι το επίδικο περιστατικό έλαβε χώρα στις 19.20 και η απόσταση με όχημα από την Ελευσίνα προς την Αθήνα (σε ώρα μη αιχμής) υπολογίζεται στα 20 λεπτά».

 

Επίσης η δικαστική λειτουργός αναφέρεται και στα αποτελέσματα εργαστηριακών εξετάσεων, άρσης απορρήτου του κινητού τηλεφώνου του κατηγορουμένου και άλλα στοιχεία που θα προστεθούν το επόμενο διάστημα στην υπόθεση και θα φανούν χρήσιμα για την «περαιτέρω διερεύνηση της αλήθειας».

 

Αντίθετος στην απόφαση ο εισαγγελέας

 

Εντελώς αντίθετη άποψη ωστόσο διατύπωσε ο εισαγγελέας ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε στην πρότασή του ότι το πρόσωπο από τον οικογενειακό κύκλο του κατηγορούμενου που ουσιαστικά τον ενέπλεξε στην υπόθεση «δεν είναι αξιόπιστη μαρτυρία». Ο εισαγγελέας τονίζει επίσης ότι από την έρευνα στο σπίτι του 30χρονου μόλις 4 ώρες μετά την επίθεση στον αστυνομικό δεν βρέθηκαν τα ρούχα που φορούσε ο κατηγορούμενος κατά τους ισχυρισμούς του μάρτυρα.

 

«Αδικαιολόγητα εμμένει η ανακρίτρια στην προσωρινή κράτηση»

 

Ο συνήγορος του κατηγορούμενου, Παύλος Σαράκης, σε δήλωση του αναφέρει: «Η εισαγγελία που άσκησε την ποινική δίωξη, που πρότεινε την προσωρινή κράτηση μετά την απολογία του, έρχεται υπό το βάρος των όσων προέκυψαν κατά την ανακριτική διαδικασία και ζητεί την άμεση αποφυλάκιση του εντολέα μας και μάλιστα άνευ περιοριστικών όρων, αφού αποδυναμώθηκαν πλήρως οι ενδείξεις εμπλοκής του στα θλιβερά γεγονότα της Νέας Σμύρνης. Η ανακρίτρια όμως συνεχίζει ανεξήγητα και νομικά αδικαιολόγητα να εμμένει στην προσωρινή κράτηση ενός αθώου συμπολίτη μας, ερχόμενη σε πλήρη αντίθεση με τη δικογραφική πραγματικότητα και την κοινή λογική. Θα προσβάλλουμε άμεσα τη διάταξή της στο Δικαστικό Συμβούλιο, προκειμένου να αποκαταστήσουμε αυτό το τραύμα της Δικαιοσύνης».

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ