Το Λιμενικό σώμα έχει ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία διοικητικού προστίμου στον 45χρονο χειριστή του σκάφους που αναποδογύρισε το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου στη θαλάσσια περιοχή των Καλών Λιμένων στο Ηράκλειο Κρήτης και στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση για την διάσωσή του.

 

Σύμφωνα με το cretapost.gr, ο 45χρονος και η 39χρονη φίλη του διασώθηκαν από τα ορμητικά κύματα. Το ζευγάρι είχε ενοικιάσει ένα σκάφος και παρά την απαγόρευση απόπλου λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή, μπήκαν στη βάρκα και ανοίχτηκαν στην θαλάσσια περιοχή των Καλών Λιμένων. Λόγω των ισχυρών ανέμων, το σκάφος τους αναποδογύρισε. 

 

Ο 45χρονος κατάφερε να κολυμπήσει κρατώντας με το ένα του χέρι την 39χρονη που είχε χάσει τις αισθήσεις για αρκετή ώρα. Αν και πολλές φορές του γλίστρησε από τα χέρια δεν την εγκατέλειψε. Κατάφερε κάτω από αυτές τις δύσκολες συνθήκες να κολυμπήσει για περισσότερο από μία ώρα και να φτάσει σε μία σπηλιά.

 

Ο 45χρονος μετά την περιπέτεια που πέρασε, καλείται να αποζημιώσει το Λιμενικό για τα έξοδα της επιχείρησης που στήθηκε για την έρευνα και τη διάσωσή τους. Όπως άλλωστε προβλέπει η απόφαση του αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος, πρόστιμα θα επιβάλλονται σε όσους, αψηφούν τα έντονα καιρικά φαινόμενα και προκαλούν ασκόπως κινητοποιήσεις μέσων – προσωπικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. σε επιχειρήσεις Έρευνας – Διάσωσης, λόγω υπαιτιότητας τους.

 

Σημειώνεται ότι το πλωτό μέσο που χρησιμοποιήθηκε στην επιχείρηση διάσωσης στους Καλούς λιμένες ήταν ένα περιπολικό πλοίο ανοικτής θαλάσσης η χρήση του οποίου, σύμφωνα με το cretapost, κοστολογείται προς 1.894 ευρώ την ώρα.

 

To ζευγάρι παίρνει εξιτήριο από το Βενιζέλειο νοσοκομείο Ηρακλείου, καθώς πλέον είναι καλά στην υγεία τους. Ο άνδρας νοσηλεύτηκε στην πνευμονολογική κλινική καθώς αντιμετώπιζε πρόβλημα στην αναπνοή, ενώ η γυναίκα νοσηλεύτηκε στην παθολογική κλινική.