Μπακαρί Χέντερσον: Ένοχοι για τη δολοφονία του Αμερικανού τουρίστα στη Ζάκυνθο οι έξι κατηγορούμενοι

Μπακαρί Χέντερσον: Ένοχοι για τη δολοφονία του Αμερικανού τουρίστα στη Ζάκυνθο οι έξι κατηγορούμενοι Facebook Twitter
0

Ένοχοι με απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου της Πάτρας κρίθηκαν οι 6 κατηγορούμενοι για τον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου του Αμερικανού τουρίστα Μπακάρι Χέντερσον στον Λαγανά Ζακύνθου.

Συγκεκριμένα το δικαστήριο αποφάσισε την ενοχή για θανατηφόρα σκοπούμενη σωματική βλάβη των πέντε κατηγορουμένων και για θανατηφόρα σωματική βλάβη του έκτου εμπλεκόμενου στην υπόθεση του Μπακαρί Χέντερσον.

Σημειώνεται πως η συγκεκριμένη απόφαση είναι ίδια με την πρωτόδικη, ωστόσο, ελήφθη κατά πλειοψηφία σε αντίθεση με την πρωτόδικη που ήταν ομόφωνη.

Σύμφωνα με το pelop.gr, το δικαστήριο καταδίκασε τον βασικό και τρεις ακόμα κατηγορούμενους σε 8 χρόνια κάθειρξη, μειώνοντας τις αρχικές τους ποινές. Για δύο ακόμα κατηγορούμενους διατήρησε τις αρχικές ποινές στα 10 χρόνια κάθειρξη και πέντε χρόνια φυλάκισης.

Η οικογένεια του Αμερικανού δήλωσε απογοητευμένη με τη δικαστική απόφαση και μαζί με τον συνήγορό της θα εξετάσουν την πιθανότητα προσφυγής στον Άρειο Πάγο τις επόμενες ημέρες.

Για μία απόφαση που στέλνει το μήνυμα πως «μία τέτοια είδους ακραία πράξη βίας μπορεί από τα ελληνικά δικαστήρια, δυστυχώς, να είναι συγχωρητέα» έκανε λόγο ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, κ. Χρήστος Κακλαμάνης.

Αντίθετα ικανοποίηση εξέφρασαν όλοι οι δικηγόροι που υπερασπίστηκαν τους κατηγορούμενους.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ