Απεργία την Πρωτομαγιά

Μόσιαλος: Γιατί τα εμβόλια mRNA δεν αλλάζουν το DNA - Το παράδειγμα με τα κουλουράκια

Μόσιαλος: Γιατί τα εμβόλια mRNA δεν αλλάζουν το DNA - Το παράδειγμα με τα κουλουράκια Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Σε κατάρριψη δημοσιευμάτων που κάνουν λόγο για κίνδυνο του DNA μας από τον τρόπο λειτουργίας των mRNA εμβολίων προχώρησε ο καθηγητής Πολιτικής Υγείας του LSE, ο Ηλίας Μόσιαλος, φέροντας ως παράδειγμα μία ιστορία με κουλούρια.

Ο κ. Μόσιαλος εκπρόσωπος της Ελλάδας στα διεθνή fora για τον κορωνοϊό, περιγράφει πώς ένας φίλος του πήγε στο σπίτι τους, έφτιαξε κουλουράκια με δική του συνταγή με τα υλικά που υπήρχαν. Τα κουλουράκια τα απόλαυσαν όλοι, θυμούνται την μυρωδιά τους, αλλά δεν τους άφησε τη συνταγή να την έχουν για το μέλλον στο τετράδιο με τις «συνταγές της γιαγιάς».

«Ο φίλος φτιάχνει τα κουλούρια και φεύγει χωρίς να αφήσει τη συνταγή. Όπως και το εμβόλιο εγείρει αντισώματα μετά τον εμβολιασμό. Εμείς δεν μπορούμε να ακολουθήσουμε στο μέλλον μια συνταγή που δεν έχουμε στο τετράδιο, όπως και τα εμβόλια mRNA δεν μπορούν να επηρεάσουν το DNA μας. Αλλά έχουμε και τα κύτταρα μνήμης του ανοσοποιητικού μετά τον εμβολιασμό, ακριβώς όπως τη μνήμη των φρέσκο-ξεφουρνισμένων κουλουριών, που αφυπνίζεται κάθε φορά που χρειάζεται», έγραψε, μεταξύ άλλων, ο κ. Μόσιαλος.

Εξαιρετικά νέα από τους μαζικούς εμβολιασμούς στο Ισραήλ

 

Καλά νέα έρχονται ξανά από το Ισραήλ αναφορικά με την πορεία των εμβολιασμών κατά του κορονοϊού. Τα δεδομένα, μια εβδομάδα μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου της Pfizer/BioNTech, δείχνουν πως αυτό έχει 93% αποτελεσματικότητα, αποδεικνύοντας ξεκάθαρα την επιτυχία του, καθώς χωρίς αμφιβολία έσωσε πολλές ζωές στο Ισραήλ.

 

Αυτό τονίζει σε ανάρτηση του στο Facebook ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου (LSE), αναφερόμενος σε πρόσφατο δημοσίευμα της ηλεκτρονικής εφημερίδας «The Times of Israel» με βάση στοιχεία του ασφαλιστικού φορέα Maccabi HMO της χώρας.

Τα δεδομένα του Maccabi αναφέρονται σε όλα τα μέλη του ασφαλιστικού φορέα που επί του παρόντος βρίσκονται επτά ή περισσότερες ημέρες μετά τη λήψη της δεύτερης δόσης. Μόνο 544 άτομα - ή 0,1% - έχουν διαγνωστεί θετικοί στον κορονοϊό, ενώ υπήρξαν τέσσερις σοβαρές περιπτώσεις και κανένας δεν πέθανε.

Πιο αναλυτικά, μεταξύ των 523.000 πλήρως εμβολιασμένων:

• 544 μολύνθηκαν με Covid-19

• η συντριπτική πλειονότητα όσων κόλλησαν, έχει περάσει τη νόσο με ελαφρά συμπτώματα, εκ των οποίων 15 χρειάστηκαν νοσηλεία

• Από αυτούς που χρειάστηκαν νοσηλεία, οκτώ βρίσκονται σε ήπια κατάσταση, τρεις σε μέτρια κατάσταση και τέσσερις νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

«Δηλαδή», όπως επισημαίνει ο κ.Μόσιαλος, «το ποσοστό των λοιμώξεων που αναφέρθηκαν από τις υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης της Maccabi, αντιστοιχεί στο 0,104% του συνόλου. Ωστόσο, αναμένεται αύξηση, καθώς οι αριθμοί των λοιμώξεων αυξάνονται αναπόφευκτα. Αυτό δεν φαίνεται όμως να επηρεάζει το ποσοστό αποτελεσματικότητας, καθώς η σύγκριση γίνεται μεταξύ εμβολιασμένων και μη εμβολιασμένων ατόμων σε οποιοδήποτε επιλεγμένο χρονικό πλαίσιο. Φαίνεται λοιπόν πως η πραγματική αποτελεσματικότητα του εμβολίου πλησιάζει το 95% της αποτελεσματικότητας που κατέγραψαν οι κλινικές δοκιμές της Pfizer».

Ελλάδα
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ