Μόσιαλος: «Αυτό που βλέπουμε σήμερα, αντανακλά την διασπορά πριν από 12-18 ημέρες»

Μόσιαλος: «Αυτό που βλέπουμε σήμερα, αντανακλά την διασπορά πριν από 12-18 ημέρες» Facebook Twitter
0

Σε επαγρύπνηση κάλεσε ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος, εξηγώντας πως η σημερινή εικόνα αντανακλά τη διασπορά του κορωνοϊού πριν από 12-18 μέρες. 

Ο διευθυντής του Κέντρου Οικονομικών της Υγείας στο London School of Economics και εκπρόσωπος της Ελλάδας σε διεθνείς οργανισμούς για θέματα διαχείρισης του Covid-19 δημοσίευσε στον λογαριασμό του στο Facebook μερικές παρατηρήσεις για την ερμηνεία των δεδομένων της πανδημίας.

«Το παρόν είναι το παρελθόν και επιβάλλεται η συνεχής εγρήγορση για την αντιμετώπιση του κινδύνου» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Ηλίας Μόσιαλος.

«Επιβάλλεται η συνεχής εγρήγορση για την αντιμετώπιση του κινδύνου» αναφέρει στην ανάρτησή του και προσθέτει «μια παρατήρηση για την ερμηνεία των δεδομένων της πανδημίας. Όπως σωστά επισήμανε ο Stephen Casper (@TheNeuroTimes), αυτό που βλέπουμε σήμερα αντανακλά τη διασπορά της νόσου πριν από 12-18 ημέρες, την έναρξη της λοίμωξης σε όσους πάσχουν πριν από 7-14 ημέρες και τις εισαγωγές στα νοσοκομεία ή την επιβεβαίωση της λοίμωξης με τεστ πριν από 1-7 ημέρες. Το παρόν είναι επομένως το παρελθόν και επιβάλλεται η συνεχής εγρήγορση για την αντιμετώπιση του κινδύνου» καταλήγει ο καθηγητής του LSE.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ