ΜΚΟ: Μη δίνετε χρήματα σε παιδιά που επαιτούν

ΜΚΟ: Μη δίνετε χρήματα σε παιδιά που επαιτούν Facebook Twitter
6

Να μην δίνουν χρήματα στα παιδιά που ζητιανεύουν αλλά να τους δίνουν την προσοχή τους, καλούν τους πολίτες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις με αφορμή τη σημερινή Ημέρα κατά της Παιδικής Εργασίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 2013, μόνο στη Θεσσαλονίκη εντοπίστηκαν πάνω από 400 παιδιά να ζητιανεύουν στο δρόμο μόνα ή με συνοδεία.

 «Τα παιδιά αυτά εργάζονται συνεχώς από 6 έως και 12 ώρες την ημέρα για να καταφέρουν να μαζέψουν το «μεροκάματο» που τους ζητάνε οι κηδεμόνες. Όταν μάλιστα έρχονται στις εκδηλώσεις μας, κοιτάνε μονίμως το ρολόι γιατί δεν θέλουν να χάσουν χρόνο από την εργασία τους ενώ είναι πιο χαλαρά όταν έχουν ήδη βγάλει χρήματα» εξηγεί η Μόνικα Πρίφτι από την ομάδα κοινωνικής εργασίας στο δρόμο της ΜΚΟ «Άρσις».

Η οργάνωση συστήνει στους πολίτες σε περίπτωση που εντοπίσουν κάποιον ανήλικο στο δρόμο να ενημερώνουν υπηρεσίες που ασχολούνται με το θέμα όπως η εισαγγελία ανηλίκων, η «Άρσις» (2310227311) ή η «PRAKSIS» (2310556145).

Επίσης, όπως λέει η κ. Πρίφτι αν κάποιος θέλει να  βοηθήσει αυτά τα παιδιά, «μπορεί να προσφέρει τρόφιμα, ειδικά τώρα το καλοκαίρι νερό και καπέλα, γάντια, ρούχα, παιχνίδια και σχολικά, όχι όμως να δώσει χρήματα».

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γυναικοκτονία Κυριακής Γρίβα: «Πιθανότατα να ήξερε ότι με πέντε μαχαιριές την σκότωνε» κατέθεσε ο ψυχίατρος

Ελλάδα / Γυναικοκτονία Κυριακής Γρίβα: «Μάλλον ήξερε ότι με πέντε μαχαιριές την σκότωνε» κατέθεσε ο ψυχίατρος

Ο ψυχίατρος στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού που παρακολουθεί τον 40χρονο, σημείωσε πως μέχρι σήμερα δεν έχει πει τίποτα για τη δολοφονία της Κυριακής
LIFO NEWSROOM
ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Ελλάδα / Δολοφονία στην Αγία Παρασκευή: Το παρελθόν του θύματος με τον σύντροφο της πρώην γυναίκας του - Τι κατέθεσε ο δράστης

Ως ηθικός αυτουργός συνελήφθη η 43χρονη πρώην σύζυγος του καθηγητή που δολοφονήθηκε και ως φυσικός αυτουργός ο 35χρονος σύντροφός της - Τα 3 στοιχεία που οδήγησαν στην εξιχνίαση
LIFO NEWSROOM