Πρώτα θα ανοίξουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια και μετά οι υπόλοιποι τομείς της οικονομίας, ξεκαθάρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής.

 

Ο πρωθυπουργός έκανε αναφορά στην πανδημία κατά την παρέμβασή του στη συζήτηση στη Βουλή για το νομοσχέδιο επέκτασης της αιγιαλίτιδας ζώνης στο Ιόνιο. «Θα παρακολουθούμε σε ημερήσια και εβδομαδιαία βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

 

«Επόμενη προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι το άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων. Άλλες δραστηριότητες μπορούν να περιμένουν λίγο ακόμη για να επαναλειτουργήσουν», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

 

Στην ομιλία του αναφέρθηκε και στις δύο εισηγήσεις που θα κάνει αύριο στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, όπου θα συζητηθεί και η πρότασή του για το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

 

Η εισήγηση του πρωθυπουργού θα έχει δύο κατευθύνσεις: «Άμεση έγκριση των εμβολίων που είναι στο τελικό στάδιο της αδειοδότησης, με πρώτο της AstraZeneca που έχει ήδη εγκριθεί από άλλες χώρες. Και να πιέσουμε την Pfizer να είναι όσο το δυνατόν πιο συνεπής στα χρονοδιαγράμματα για τα οποία έχει δεσμευτεί απέναντι στην ΕΕ για τις παραδόσεις εμβολίων το πρώτο τρίμηνο του 2021», εξήγησε ο κ. Μητσοτάκης.

 

Η απόφαση για το άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων θα εξαρτηθεί από τα επιδημιολογικά δεδομένα μετά το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων- την προηγούμενη εβδομάδα- και του λιανεμπορίου από την περασμένη Δευτέρα. Το πιθανότερο σενάριο είναι, αν το επιτρέψουν αυτά τα δεδομένα, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια να ανοίξουν την 1η Φεβρουαρίου.

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr