Σταδιακή άρση lockdown: Πρώτα Γυμνάσια & Λύκεια και μετά η εστίαση - Τα σενάρια και οι πιθανές ημερομηνίες

Σταδιακή άρση lockdown: Πρώτα Γυμνάσια & Λύκεια και μετά η εστίαση - Τα σενάρια και οι πιθανές ημερομηνίες Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Υπό συζήτηση είναι ήδη τα επόμενα βήματα της άρσης του lockdown, που θα γίνει σταδιακά, μετά το πρόσφατο άνοιγμα του λιανεμπορίου κι ενώ η χώρα βρίσκεται σε καραντίνα εδώ και 2,5 μήνες. 

Την προηγούμενη εβδομάδα άνοιξαν τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ενώ από την Δευτέρα λειτουργούν ξανά επίσης εμπορικά καταστήματα και κομμωτήρια, αλλά όλα θα κριθούν από τα επιδημιολογικά δεδομένα των δύο εβδομάδων που ακολουθούν.

Το επόμενο μεγάλο «στοίχημα» της κυβέρνησης είναι το άνοιγμα των υπόλοιπων βαθμίδων εκπαίδευσης, συγκεκριμένα Γυμνασίων και Λυκείων αλλά και της εστίασης. 

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, η σχετική απόφαση αναμένεται να ληφθεί όταν οι επιστήμονες λάβουν τα επιδημιολογικά δεδομένα δύο εβδομάδων, με πιθανότερο σενάριο Γυμνάσια και Λύκεια να ανοίξουν από την 1η Φεβρουαρίου.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η εστίαση, που ίσως επαναλειτουργήσει μέσα στο Φεβρουάριο, για την οποία εξετάζεται να ανοίξουν αρχικά μόνο οι εξωτερικοί χώροι, ενώ δεν συζητείται προς το παρόν άνοιγμα των μπαρ.

Στο τραπέζι έχει τεθεί και το άνοιγμα των χιονοδρομικών κέντρων, που είναι πιθανό να γίνει μες στις επόμενες εβδομάδες, αλλά και των μετακινήσεων από νομό σε νομό.

Επίσης εξετάζεται το επόμενο διάστημα να επιτραπούν ψάρεμα και κυνήγι, ενώ συζητείται και το άνοιγμα των πρακτορείων ΟΠΑΠ.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γυναικοκτονία στον Βόλο: Ο 13χρονος γαντζώθηκε στο λαιμό του πατέρα του για να σώσει τη μητέρα του

Ελλάδα / Γυναικοκτονία στον Βόλο: Ο 13χρονος γαντζώθηκε στο λαιμό του πατέρα του για να σώσει τη μητέρα του

Βλέποντας τη μητέρα τους να τρέχει να σωθεί και τον πατέρα να την ακολουθεί με άγριες διαθέσεις, η 16χρονη κόρη και ο 13χρονος γιος, προσπάθησαν να την βοηθήσουν
LIFO NEWSROOM
Χίος: «Για να κάτσει ο Ατζούν Ιλιτζαλί, μας πέταξαν έξω», καταγγέλλουν τέσσερις Τουρκάλες τουρίστριες

Ελλάδα / Χίος: «Για να κάτσει ο Ατζούν Ιλιτζαλί, μας πέταξαν έξω», καταγγέλλουν τέσσερις Τουρκάλες τουρίστριες

Τέσσερις Τουρκάλες υποστηρίζουν ότι τις έδιωξαν από εστιατόριο στη Χίο για να καθίσει ο Ατζούν Ιλιτζαλί με την οικογένειά του - Η απάντηση του Τούρκου παραγωγού
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ