Την οργή της για την απόφαση Μικτού Ορκωτού Εφετείου σχετικά τον Επαμεινώνδα Κορκονέα, στον οποίο αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά για τη δολοφονία του γιου της, εξέφρασε η μητέρα του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

 

Μετά τις αντιδράσεις για την δικαστική απόφαση απόφαση περί αποφυλάκισης Κορκονέα και αθώωσης Σαραλιώτη, η Τζίνα Τσαλικιάν προχώρησε σε έγγραφη δήλωση, όπου μεταξύ άλλων σημειώνει πως «το παιδί μου δεν δολοφονήθηκε μια φορά, δολοφονήθηκε ξανά και ξανά από την υπεράσπιση των δολοφόνων και τους υποστηρικτές τους με συκοφαντίες», προσθέτοντας πως το άδικο δεν πνίγει μόνο την ίδια, «πνίγει ολόκληρη την κοινωνία».

 

Στη δήλωσή της που διένειμε μέσω του συνηγόρου πολιτικής αγωγής Νίκου Κωνσταντόπουλου, η μητέρα του Αλέξη Γρηγορόπουλου, απευθύνει επίσης έκκληση στην κοινωνία να δείξει με ειρηνικό τρόπο ότι η δικαστική απόφαση για τη δολοφονία του παιδιού της αναστάτωσε το κοινό περί δικαίου αίσθημα.

 

Ολόκληρη η δήλωση της μητέρας του Αλέξη Γρηγορόπουλου:

 

Το παιδί μου δολοφονήθηκε από ένα στυγερό δολοφόνο και από τον αδίστακτο συνεργάτη του.

 

Αλλά το παιδί μου δεν δολοφονήθηκε μια φορά. Δολοφονήθηκε ξανά και ξανά από την υπεράσπιση των δολοφόνων και τους υποστηρικτές τους με συκοφαντίες, που αν και καταρρίφθηκαν από τους αυτόπτες μάρτυρες και το βίντεο που κατέγραψε τη δολοφονία, συνέχισαν να επαναλαμβάνονται.

 

Έχω υποφέρει πολλά και έχω υποστεί όλες αυτές τις δολοφονίες του παιδιού μου και αντί να ακούσω μια ειλικρινή συγγνώμη από τους δολοφόνους και τους συκοφάντες υποστηρικτές τους, αντιμετώπισα τόση εχθρότητα μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου, που με εμπόδισε να παρακολουθήσω αυτή τη δίκη. Ήθελα μόνο να φωνάξω δυνατά και να με ακούσει ολόκληρη η κοινωνία: «Εγώ είμαι η μάνα του αδικοσκοτωμένου παιδιού, δεν είμαι η μάνα του δολοφόνου». Οι γονείς όμως του δολοφόνου αντιμετωπίστηκαν με μεγάλη κατανόηση από το δικαστήριο.

 

Τώρα ήρθε και το ολοκληρωτικό χτύπημα. Το παιδί μου στο χώμα και οι δολοφόνοι ελεύθεροι.

 

Το άδικο όμως δεν πνίγει μόνο εμένα, πνίγει ολόκληρη την κοινωνία. Την κοινωνία που θέλει να ζήσει ειρηνικά και να χαρεί τα παιδιά της. Αυτή η κοινωνία ας δείξει με όποιο ειρηνικό τρόπο διαθέτει ότι η δικαστική απόφαση δεν συμβαδίζει με το κοινό περί δικαίου αίσθημα.