Μήνυμα από το 112 για εκκένωση έλαβαν όσοι βρίσκονται σε τέσσερις οικισμούς στην Εύβοια.

 

Συγκεκριμένα, πριν από λίγο, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έστειλε μήνυμα από το 112 για την εκκένωση των οικισμών Πευκί, Αρτεμίσιο, Γούβες και Βουλίκι. Οι κάτοικοι να κινηθούν προς Ιστιαία.

 

 

Υπενθυμίζεται ότι η κατάσταση στη βόρεια και κεντρική Εύβοια, όπου τα μέτωπα πυρκαγιάς προχωρούν ασταμάτητα είναι εκτός ελέγχου.

 

Όλη τη νύχτα, δόθηκε μια άνιση μάχη με τις φλόγες. Το μέτωπο που φτάνει στη γραμμή Γαλατσώνα- Γερακίου- Γούβες ξεπερνά τα έξι χιλιόμετρα και έχει πλησιάσει περισσότερο στο χωριό Γούβες καίγοντας πευκόφυτη περιοχή. 

 

Πρόκειται για μέτωπο που έφυγε από το χωριό Αγδίνες και κινήθηκε βόρεια, ενώ στις Αγδίνες ένα άλλο μέτωπο αναζωπυρώθηκε και απειλεί τα πρώτα σπίτια.

 

Κυκλωμένο από τις φλόγες είναι και το χωριό Ελληνικά. Πυροσβέστες και κάτοικοι έμειναν στην περιοχή μετά την εκκένωση του οικισμού, κάνουν απελπισμένες προσπάθειες να σώσουν ό,τι μπορούν. Οι περισσότεροι από τους κατοίκους και τους παραθεριστές συγκεντρώθηκαν στην παραλία του Αγίου Νικολάου για να αναχωρήσουν με πλοία, μιας και η θάλασσα είναι η μοναδική διέξοδος.

 

Στα Βασιλικά η φωτιά μπήκε μέσα στην πόλη. Οι τεράστιες φλόγες και το θερμικό φορτίο δεν άφησε περιθώριο στα πυροσβεστικά οχήματα που ήταν παραταγμένα από το απόγευμα να ανακόψουν τις φλόγες.

 

Από την περιοχή του Βουτά η φωτιά προχώρησε βόρεια, πέρασε την Μονοκαρυά. Οι πυροσβέστες με τη βοήθεια και χωματουργικών μηχανημάτων προσπαθούν να τη σταματήσουν σε ένα ρέμα που υπάρχει βόρεια του χωριού για να μην περάσει στο χωριό Αβγάρια.  Άλλο ένα μέτωπο κινείται προς την ίδια κατεύθυνση από το χωριό Μηλιά από νωρίς το απόγευμα.

 

Τα ξημερώματα, στο χωριό Καματριαδες χτύπησαν οι καμπάνες από τους κατοίκους που έχουν απομείνει εκεί. Βλέπουν τις φλόγες να πλησιάζουν προς το χωριό τους αφού εκεί συγκλίνουν δύο μέτωπα. Το ένα κινήθηκε από το Κυπαρίσσι και το δεύτερο από το χωριό Σήμια.