Μετρό: Εργοτάξιο στην πλατεία Εξαρχείων - Στο επόμενο τρίμηνο οι πρόδρομες εργασίες

Μετρό: Εργοτάξιο στην πλατεία Εξαρχείων - Στο επόμενο τρίμηνο οι πρόδρομες εργασίες Facebook Twitter
Μετρό: Εργοτάξιο στην πλατεία Εξαρχείων μέσα στο επόμενο τρίμηνο (Eurokinissi)
0

Εργοτάξιο του Μετρό για την εξυπηρέτηση της Γραμμής 4 «Άλσος Βεΐκου - Γουδή», στήνεται στην πλατεία Εξαρχείων.

Όπως προανήγγειλε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, κατά την ενημέρωση των μελών της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, οι πρόδρομες εργασίες θα ξεκινήσουν εντός τριμήνου.

«Ναι, θα στήσουμε εργοτάξιο του Μετρό στην πλατεία Εξαρχείων. Και νομίζω ότι αυτό πρέπει να το αποφασίσουμε και να το συμφωνήσουμε όλοι σε αυτή την αίθουσα», δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός επισημαίνονται του δύο βασικούς λόγους για την κίνηση αυτή.

Ο πρώτος είναι ότι «δεν έχουμε δικαίωμα να αφήσουμε καμία περιοχή της Αθήνας, πόσο μάλλον τα Εξάρχεια, χωρίς να δώσουμε πραγματική ευκαιρία για ανάπτυξη» όπως είπε χαρακτηριστικά ο Κ. Καραμανλής αναφέροντας ως παράδειγμα το Γκάζι.

«Δεύτερον, αν οι πολίτες έχουν δικαίωμα στην ανάπτυξη, μία συντεταγμένη και ευνομούμενη Πολιτεία έχει και μία άλλη υποχρέωση: Να μην αφήσει οποιαδήποτε περιοχή στο ημίφως της γκετοποίησης και στο σκοτάδι κάποιων ιδεολογικών εμμονών», συνέχισε.

Επισήμανε δε, ότι επειδή θα στηθούν στο επόμενο τρίμηνο τα πρώτα συνέργεια σε πάρα πολλές περιοχές της Αθήνας και μία από αυτές θα είναι και η πλατεία Εξαρχείων, θα χρειαστεί η συμπαράσταση όλων των κομμάτων του Κοινοβουλίου, «για να ξεπεράσουμε τις όποιες αντιδράσεις μπορεί και να υπάρξουν».

Επίσης σημείωσε ότι ο φάκελος για τις πρόδρομες εργασίες στη Γραμμή 4 έχει ήδη εγκριθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο και μπορούν να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες με την ανάπτυξη των πρώτων εργοταξιακών χώρων στη Βεΐκου και την Κατεχάκη, πέρα από την περίπτωση των Εξαρχείων.

Υπενθυμίζεται ότι η Γραμμή 4 του Μετρό «Άλσος Βεΐκου – Γουδή» έχει μήκος 13 χλμ και περιλαμβάνει 15 νέους σταθμούς, με προοπτική ενσωμάτωσης και των Γραμμών 1, 2 και 3, αλλά και μελλοντικών αυτόματων νέων γραμμών και του Τραμ.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεσσαλονίκη - Σοβαρές καταγγελίες για τη δομή των ΑμεΑ-Μητέρα: «Ξέρω ότι δίπλα στο γιο μου πέθαναν άλλα τρία παιδιά»

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη - Σοβαρές καταγγελίες για τη δομή των ΑμεΑ-Μητέρα: «Ξέρω ότι δίπλα στο γιο μου πέθαναν άλλα τρία παιδιά»

Οι αποκαλύψεις ξεκίνησαν όταν ο 20χρονος Πάρης έχασε τη ζωή του το Νοέμβριο του 2021 και η οικογένειά του κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στις αρχές
NEWSROOM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ