Σημαντικές καθυστερήσεις σημειώνονται αυτή την ώρα σε πολλούς δρόμους, καθώς κορυφώνεται η έξοδος των Αθηναίων για το Πάσχα. 

 

Τα οχήματα κινούνται με πολύ χαμηλές ταχύτητες στη λεωφόρο Αθηνών, από το ύψος του Χαϊδαρίου μέχρι και την Ελευσίνα. Ενδεικτικό είναι πως για να φτάσει κανείς από το Παλατάκι στο Χαϊδάρι μέχρι το Στρατιωτικό Αεροδρόμιο της Ελευσίνας χρειάζεται, κατά μέσο όρο, 58 λεπτά.

 

Στην Αττική οδό, σημαντικές είναι οι καθυστερήσεις από τον κόμβο της Κηφισιάς μέχρι την Ελευσίνα, ενώ παρόμοια είναι η εικόνα και στην Αθηνών – Κορίνθου, από τα διόδια της Ελευσίνας μέχρι την Κινέττα.

 

Προβλήματα καταγράφονται και στις δύο εθνικές οδούς. Στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας, παρατηρείται αυξημένη κίνηση από το ύψος της Νέας Φιλαδέλφειας έως τον Άγιο Στέφανο. Τα αυτοκίνητα κινούνται με χαμηλές ταχύτητες και από το 70ο χιλιόμετρο μέχρι τα δίοδια της Θήβας.

 

Μικρές καθυστερήσεις καταγράφονται στα διόδια Αφιδνών ενώ, μόνο μέχρι τις 10π.μ , είχαν περάσει περίπου 24.000 αυτοκίνητα από την Αθηνών - Κορίνθου και 15.000 από την Αθηνών - Λαμίας. 

 

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι τις 4μ.μ της Μεγάλης Παρασκευής, απαγορεύεται η κυκλοφορία φορτηγών και στα δύο Εθνικά οδικά δίκτυα, στο ρεύμα της εξόδου.

 

Αυξημένη κίνηση στα λιμάνια - 100% πληρότητα στα λεωφορεία των ΚΤΕΛ

Η πληρότητα των πλοίων που αναχωρούν από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου ξεπερνούν το 90%. Το Λιμενικό συστήνει σε επιβάτες και οδηγούς να βρίσκονται έγκαιρα στις αποβάθρες.

 

Εξαιρετικά υψηλό είναι και το ποσοστό πληρότητας στα λεωφορεία των ΚΤΕΛ, με δεκάδες έκτακτα δρομολόγια.