Μένης Κουμανταρέας: Ένοχοι και από το Εφετείο οι δύο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του συγγραφέα

Μένης Κουμανταρέας: Ένοχοι και από το Εφετείο οι δύο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του συγγραφέα Facebook Twitter
Eurokinissi/Αρχείο
0

Ένοχοι κρίθηκαν σήμερα από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας οι δύο κατηγορούμενοι για την υπόθεση δολοφονίας του συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα το 2014 μέσα στο σπίτι του στην Κυψέλη.

Στη δίκη σε δεύτερο βαθμό για την υπόθεση της δολοφονίας του συγγραφέα, οι δύο κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και από κοινού, και της απόπειρας ληστείας από κοινού.

Το δικαστήριο απέρριψε ομόφωνα τα αιτήματα και τους ισχυρισμούς τους για μεταβολή της κατηγορίας.

Στη συνέχεια οι δυο κατηγορούμενοι, μέσω των δικηγόρων τους, όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα, ζήτησαν να τους αναγνωριστούν κατά περίπτωση τα ελαφρυντικά του πρότερου σύννομου βίου, της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και της ειλικρινούς μεταμέλειας.

Πλέον αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου για τα ελαφρυντικά αλλά και η απόφαση επί των ποινών.

Υπενθυμίζεται ότι η δολοφονία του συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα έλαβε χώρα τον Δεκέμβριο του 2014 στο διαμέρισμα του λογοτέχνη στην οδό Ζακύνθου στην Κυψέλη.

Σε πρώτο βαθμό, οι δυο κατηγορούμενοι ρουμανικής καταγωγής, ηλικίας σήμερα 31 και 33 ετών είχαν κριθεί ένοχοι για τη δολοφονία του Κουμανταρέα και τους είχε επιβληθεί ισόβια κάθειρξη καθώς και ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών στον καθένα για απόπειρα ληστείας.

Οι κατηγορούμενοι και στο Εφετείο αρνήθηκαν την κατηγορία της ανθρωποκτονίας.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ