Με κόκκινο χρώμα θα φωτιστούν σήμερα κτίρια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης

Με κόκκινο χρώμα θα φωτιστούν σήμερα κτίρια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης Facebook Twitter
1

Με κόκκινο χρώμα θα φωτιστούν σήμερα Παρασκευή 17 Απριλίου, το Πνευματικό Κέντρο του δήμου Αθηναίων και ο Λευκός Πύργος της Θεσσαλονίκης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αιμορροφιλίας.

Με την κίνηση αυτή, ο Σύλλογος Προστασίας Ελλήνων Αιμορροφιλικών, στοχεύει στην ενημέρωση, τόσο των πασχόντων όσο και ευρύτερα της κοινής γνώμης, σχετικά με την σπάνια πάθηση της αιμορροφιλίας και τη σημασία που έχει η πρόσβαση στη θεραπεία, ώστε τα άτομα με αιμορροφιλία να μπορούν να ζουν μια φυσιολογική ζωή.

Η αιμορροφιλία είναι μία κληρονομική πάθηση, που συνοδεύει το άτομο από τη στιγμή της γέννησής του. Πρόκειται για μια αιμορραγική διαταραχή που εμποδίζει τη σωστή πήξη του αίματος. Τα περισσότερα άτομα με αιμορροφιλία αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσκολίες στη βάδιση και σε άλλες δραστηριότητες της καθημερινής ζωής λόγω της σοβαρής αρθρίτιδας που προκαλείται από τις πολλαπλές αιμορραγίες στις αρθρώσεις.

Στην Ελλάδα, υπολογίζεται ότι υπάρχουν περίπου 900 άτομα με αιμορροφιλία. Την ίδια στιγμή στην Ευρώπη υπολογίζεται ότι πάσχουν περίπου 33.000 από αιμορροφιλία και περίπου 250.000 παγκόσμια.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μάτι: 7 χρόνια από την τραγωδία με τους 104 νεκρούς

Ελλάδα / Εικόνες από τις εκδηλώσεις μνήμης για την 7η επέτειο από την τραγωδία στο Μάτι

Στο πλαίσιο της 7ης «μαύρης» επετείου από τη φωτιά στο Μάτι ο Σύλλογος Συγγενών Θανόντων και Εγκαυματιών από την πυρκαγιά στο Μάτι, διοργάνωσε σήμερα εκδηλώσεις μνήμης «για να μην ξεχαστεί το έγκλημα της 23ης Ιουλίου 2018»
LIFO NEWSROOM
Εισαγγελική έρευνα για εταιρείες πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων σε Αττική και Ηράκλειο

Ελλάδα / Εισαγγελική έρευνα για εταιρείες πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων σε Αττική και Ηράκλειο

Οι έλεγχοι αφορούν συνολικά περισσότερες από δέκα ιδιωτικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της πιστοποίησης αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων ως βιολογικών
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια