Μαίνονται οι πυρκαγιές σε Μεσοχώρια Ευβοίας και Αρχαία Κόρινθο- Κίνδυνος για 6 περιφέρειες

Μαίνονται οι πυρκαγιές σε Μεσοχώρια Ευβοίας και Αρχαία Κόρινθο- Κίνδυνος για 6 περιφέρειες Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ
0

Μαίνεται για δεύτερη μέρα η φωτιά στη Νότια Εύβοια, ενώ σε εξέλιξη παραμένει επίσης η πυρκαγιά στην Αρχαία Κόρινθο.

Στα Μεσοχώρια Ευβοίας, χθες δόθηκε προληπτικά εντολή εκκένωσης, καθώς στην περιοχή έπνεαν άνεμοι 9 μποφόρ και οι φλόγες πλησίαζαν το χωριό, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας επιχειρούσαν στο σημείο ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις. 

Προληπτικά εκκενώθηκε χθες το απόγευμα και το χωριό Σολωμός, στην Αρχαία Κόρινθο, όπου η πυρκαγιά καίει κυρίως ελιές και χαμηλή βλάστηση.

Συναγερμός για έξι Περιφέρειες

Σε γενική επιφυλακή παραμένουν όλες οι Υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος στην επικράτεια, καθώς η ενίσχυση των ανέμων αναμένεται να δημιουργήσει δυσμενείς πυρο-μετεωρολογικές συνθήκες στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας.

Συγκεκριμένα, πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται και για σήμερα στην Περιφέρεια Αττικής, την Εύβοια, τη Βοιωτία, την Κορινθία, την Αργολίδα, την Αρκαδία, τη Λακωνία, την Κρήτη, τη Λέσβο, τη Χίο, τη Σάμο, την Ικαρία, τα Κύθηρα, την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και τις Κυκλάδες.

Την ίδια στιγμή, με βάση τον Καναδικό πυρο-μετεωρολογικό δείκτη που υπολογίζει επιχειρησιακά το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr, πολύ υψηλή επικινδυνότητα αναμένεται σε Σαμοθράκη, Λήμνο, Μυτιλήνη, Χίο, Ικαρία, Σάμο, Κυκλάδες, Νότια Κρήτη, Δωδεκάνησα, Ανατολική Στερεά (Αττική και Βοιωτία), Κεντρική και Νότια Εύβοια, Λακωνία, Αργολίδα και Κύθηρα.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ειρήνη Αγαπηδάκη - παχυσαρκια

Ελλάδα / Είχα ξεπεράσει τα 100 κιλά, εξομολογείται η Ειρήνη Αγαπηδάκη και αποκαλύπτει πώς αδυνάτισε

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας μιλά για τη μάχη της με τα περιττά κιλά και παραδέχεται ότι δεν είναι εύκολο, ούτε φθηνό - Τι συμβουλεύει - Τα μέτρα για την καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας
NEWSROOM