Μαγιορκίνης: Θεωρώ ότι σε 15-20 μέρες θα έχουμε χαλάρωση κάποιων μέτρων

Μαγιορκίνης: Θεωρώ ότι στις 15-20 μέρες ότι θα έχουμε χαλάρωση κάποιων μέτρων Facebook Twitter
Πηγή: Eurokinissi.
0

Αισιόδοξος παρουσιάστηκε ο καθηγητής Επιδημιολογίας, Γκίκας Μαγιορκίνης σχετικά με την πορεία της πανδημίας αλλά και μια νέα αποκλιμάκωση των μέτρων περιορισμού για τον κορωνοϊό το επόμενο διάστημα.

Πιο συγκεκριμένα, ο καθηγητής εκτίμησε ότι τις επόμενες 15 με 20 ημέρες πιθανότατα θα δούμε κάποια περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων, η οποία ωστόσο όπως διαβεβαίωσε δε θα αφορά τα πιστοποιητικά εμβολιασμού. 

«Θεωρώ ότι στις 15-20 μέρες ότι θα δούμε αναστροφή κάποιων μέτρων, ωστόσο το πως θα το χειριστεί η επιτροπή δεν μπορώ να το πω εκ των προτέρων. Η πρόβλεψη είναι θετική για να δούμε αποκλιμάκωση των μέτρων. Όχι, ωστόσο, αυτά που αφορούν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, αυτά τα θέματα λογικά δε θα αναστραφούν σύντομα», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ. 

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην ήδη χαλάρωση ορισμένων μέτρων προτάσσοντας την μειωμένη νοσηρότητα της μετάλλαξης Όμικρον σε σχέση με τη Δέλτα. 

«Η Όμικρον είναι πέντε φορές λιγότερο νοσογόνος. Τα περίπου 20.000 κρούσματα της Όμικρον αντιστοιχούν σε περίπου 4.000 κρούσματα της Δέλτα», ανέφερε χαρακτηριστικά κάνοντας λόγο για αποκλιμάκωση και μειωμένες εισαγωγές στα νοσοκομεία.

Ωστόσο, μιλώντας για τον πολύ αυξημένο αριθμό θανάτων τις τελευταίες μέρες εκτίμησε ότι αυτό συμβαίνει «σε όσες χώρες έχουν χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού στους άνω των 70» τονίζοντας πως αυτή η ηλικιακή ομάδα θα αποτελεί «πάντα πηγή στρες για το ΕΣΥ».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ