Νέα δεδομένα στην εκπαίδευση φέρνει το lockdown στην Αττική, το οποίο αναμένεται να τεθεί σε ισχύ από τα ξημερώματα της Πέμπτης.

 

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση, διά στόματος του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, προβλέπεται τηλεκπαίδευση τόσο για την Πρωτοβάθμια όσο και για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, ολοήμερα σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια Γενικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης), καθώς και όλες τις λοιπές εκπαιδευτικές δομές.

 

Επιτρέπεται η διά ζώσης εκπαιδευτική λειτουργία των σχολικών μονάδων ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων.

 

Η τηλεκπαίδευση θα διενεργείται πρωινές ώρες για Γυμνάσια και Λύκεια και μεσημβρινές ώρες για Νηπιαγωγεία και Δημοτικά, όπως ακριβώς γινόταν και κατά το καθολικό lockdown του Νοεμβρίου.

 

Παράλληλα, αύριο Πέμπτη και ώρες 10-12 το πρωί ξεκινά εκ νέου η προβολή επεισοδίων εκπαιδευτικής τηλεόρασης από την ΕΡΤ2, για τους μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

 

Σημειώνεται, επίσης, ότι σε αναστολή θα βρίσκονται οι Βρεφικοί, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, ενώ τα ΑΕΙ συνεχίζουν να λειτουργούν μέσω τηλεκπαίδευσης.