Lockdown: Σκέψεις για απαγόρευση κυκλοφορίας στις 18:00 τα Σ/Κ - Στο «κόκκινο» η Θεσσαλονίκη

Lockdown: Σκέψεις για απαγόρευση κυκλοφορίας στις 18:00 τα Σ/Κ - Στο «κόκκινο» η Θεσσαλονίκη Facebook Twitter
Εurokinissi
0

Ακόμη πιο σκληρά μέτρα αναμένεται να ληφθούν για να ανακοπεί η επέλαση του νέου κύματος της πανδημίας του κορωνοϊού

Συγκεκριμένα, αύριο Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί η κρίσιμη συνεδρίαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, που θα εξετάσουν το ζήτημα της κινητικότητας σε επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές όπως η Αττική, η Πάτρα και η Θεσσαλονίκη και θα καταθέσουν την εισήγησή τους στην κυβέρνηση. Οι αποφάσεις της κυβέρνησης, αναμένεται να ανακοινωθούν αύριο στις 18:00 κατά την ενημέρωση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά.


Η σημερινή εισήγηση των λοιμωξιολόγων  είναι να «κοκκινίσει» τόσο η Θεσσαλονίκη όσο και η Αχαΐα. Μέχρι πρότινος στο κόκκινο βρισκόταν μόνο ο δήμος Πατρέων. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο ΣΚΑΪ είναι πολύ πιθανόν να επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 κατά τα Σαββατοκύριακα και όχι τις καθημερινές, καθώς είναι πιο εύκολο να ελεγχθεί η εφαρμογή των μέτρων ενώ δεν αναμένεται να δημιουργήσει μεγάλο συνωστισμό στα Μέσα Μεταφοράς.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 είναι πολύ πιθανόν να εφαρμοστεί από το προσεχές Σαββατοκύριακο, 6-7 Φεβρουαρίου. Στο τραπέζι βρίσκεται επίσης η απαγόρευση  διαδημοτικών μετακινήσεων στην Αθήνα, ωστόσο υπάρχουν πολλές δυσκολίες στην εφαρμογή του εν λόγω μέτρου.

 

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

The Upfront Initiative 2025: H ατζέντα του συνεδρίου και όλοι οι ομιλητές

Ελλάδα / The Upfront Initiative 2025: H ατζέντα του συνεδρίου και όλοι οι ομιλητές

65 σημαντικοί ομιλητές, 15 πάνελ, fireside chats και ομιλίες, ένα αναπάντεχο stand-up comedy break και πολλές ακόμα εκπλήξεις στο ολοήμερο συνέδριο για την ισότητα, τη συμπερίληψη, την ποικιλομορφία και την ορατότητα στον εργασιακό χώρο και την κοινωνία.
LIFO NEWSROOM
Λέκκας για τους σεισμούς στην Εύβοια: Δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας

Ελλάδα / Λέκκας για τους σεισμούς στην Εύβοια: Δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας

Ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ τόνισε ότι η σεισμική συμπεριφορά αυτή είναι αναμενόμενη, με δονήσεις της τάξεως των 4 έως 5 Ρίχτερ να διαρκούν συνήθως τρεις έως πέντε ημέρες
LIFO NEWSROOM