Συστάσεις για χρήση μάσκας και στην παραλία έκανε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού.

 

«Στην παραλία εκτός του νερού μπορείς να φοράς μάσκα. Μπορούμε να κρατάμε αποστάσεις. Να διαλέγουμε παραλίες που είναι πιο ερημικές, να αποφεύγουμε παιχνίδια που θα μας φέρουν σε επαφή με ανθρώπους», σημείωσε μιλώντας στο Open.

 

Όπως τόνισε, ο εξωτερικός χώρος είναι σημαντικά καλύτερος από τον εσωτερικό «κυρίως για το θέμα της μετάδοσης του κορωνοϊού, για ψυχολογικούς λόγους και για λόγους πρόληψης άλλων νοσημάτων που θα σχετιστούν με την πανδημία σιγά-σιγά».

 

Και συνέχισε: «Νομίζω το να μπορέσουμε να τηρήσουμε αποστάσεις, θα το καταφέρουμε στην Ελλάδα. Έχει πολύ όμορφες παραλίες και ερημικές, όσοι μπορούμε ας επιλέξουμε κάτι τέτοιο».

 

Αναφορικά με τα δυσοίωνα σενάριο ορισμένων επιστημόνων περί τέταρτου κύματος το φθινόπωρο, η κ. Λινού εμφανίστηκε καθησυχαστική.

 

«Πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να μην έχουμε άλλο μεγάλο κύμα επειδή συνεχίζεται ο εμβολιασμός και λίγο-πολύ όλοι έχουμε συνηθίσει να προσέχουμε και αυτό θα είναι πάρα πολύ θετικό. Όσο πιο πολλοί εμβολιαστούμε, τόσο πιο πολλούς ανθρώπους προστατεύουμε γύρω μας, όχι μόνο τον εαυτό μας. Πρέπει να ξεπεράσουμε και τον φόβο που δημιουργούν οι παρενέργειες», ανέφερε.

 

Δείτε το βίντεο: