Λινού: Δύσκολη η άρση του lockdown

«Ίσως αρχικά λειτουργήσει μόνο το click away» Facebook Twitter
eurokinissi
0

Δύσκολη βλέπει προς το παρόν την άρση του lockdown, η καθηγήτρια επιδημιολογίας της ιατρικής σχολής στο ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού.

«Είναι δύσκολο να αποφασίσει κανείς αυτή τη στιγμή για το πόσο θα διαρκέσει το lockdown, αφενός γιατί δεν ξέρουμε τους τύπους των μεταλλάξεων που κυκλοφορούν, και αφετέρου για το θέμα των εμβολίων που περισσεύουν, καθώς κάποιοι δεν εμβολιάζονται», τόνισε η κυρία Λινού, μιλώντας στο ΘΕΜΑ FM.

Χρειάζεται να εξεταστεί, επεσήμανε η κυρία Λινού, ότι εμβολιάζοντας ανθρώπους που είναι μεταδότες λόγω της επαγγελματικής τους δραστηριότητας, θα μειωθεί η διασπορά ώστε να γίνει το άνοιγμα της οικονομίας με ασφάλεια.

Συγκεκριμένα, η κυρία Λινού χαρακτήρισε εξαιρετικά δύσκολο το ενδεχόμενο να υπάρξει άρση του lockdown έως το τέλος αυτής της εβδομάδος. Ωστόσο, άφησε μία πιθανότητα να ανοίξουν συγκεκριμένοι χώροι οικονομικών δραστηριοτήτων, όπως το click away στο λιανεμπόριο.

Για τη χρήση διπλής μάσκας σε κάποιους χώρους η κυρία Λινού είπε πως κάθε μέτρο που λαμβάνεται μειώνει τον κίνδυνο διασποράς και η διπλή μάσκα αυξάνει την πιθανότητα να μην κολλήσουμε εμείς και να μην το μεταφέρουμε σε άλλον. «Επομένως», σημείωσε, «εκεί που δεν τα έχουμε καταφέρει να τηρούμε και τις αποστάσεις και τον φυσικό αερισμό του χώρου σε συνδυασμό με την αντισυψία, τότε θεωρητικά, είπε, καλό είναι να έχουμε τη δεύτερη μάσκα η οποία υποδιπλασιάζει τον κίνδυνο που διατρέχουμε όταν έχουμε τη μία μάσκα, επισημαίνοντας ότι μάσκα 100% ασφαλής δεν υπάρχει».

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ