Διευκρινίσεις για το νέο τρόπο μετακίνησης που θα αφορά στις αγορές των καταναλωτών στα εμπορικά καταστήματα όταν ανοίξει το λιανεμπόριο, έδωσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Γιώργος Γεωργαντάς.

 

Ο νέος πενταψήφιος αριθμός «13032» θα τεθεί σε εφαρμογή «όταν οι λοιμωξιολόγοι δώσουν το πράσινο φως γι’ αυτήν τη δραστηριότητα», ανέφερε ο κ. Γεωργαντάς στον ΑΝΤ1.

 

Ο υφυπουργός ξεκαθάρισε πως σε αυτό το μήνυμα δεν θα υπάρχει η αναγραφή ονόματος του χρήστη ενώ ερωτηθείς για το χρονικό περιθώριο των αγορών, σημείωσε πως ακόμα δεν έχει παρθεί κάποια απόφαση σχετική, ωστόσο, ανέφερε ότι οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα αποστολής του μηνύματος μόνο μία φορά την ημέρα.

 

Ως προς το χρόνο λειτουργίας της υπηρεσίας, διαβεβαίωσε πως τεχνολογικά είναι έτοιμη, όμως, οι αποφάσεις για την έναρξη της λειτουργίας της θα γίνουν από τους λοιμωξιολόγους και το υπουργείο Ανάπτυξης.

 

Μέχρι σήμερα έχουν γίνει 885.000 εμβολιασμοί

Σχετικά με την πορεία του εμβολιασμού στη χώρα, ανέφερε πως μέχρι σήμερα έχουν γίνει συνολικά 885.000 εμβολιασμοί, υπολογίζοντας πως μέχρι την Πέμπτη «θα ξεπεράσουμε το 1 εκατομμύριο» και επεσήμανε τη σημασία της έγκρισης ακόμα ενός εμβολίου από τον Αμερικανικό Οργανισμός Φαρμάκων και Τροφίμων, αυτό της Johnson&Johnson, το οποίο θα κριθεί και από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό στις 11 Μαρτίου.

 

Πώς θα ενημερωθούν οι ευπαθείς ομάδες

 

Η επόμενη ομάδα που θα ξεκινήσει να εμβολιάζεται είναι οι ευπαθείς ομάδες που έχουν νοσήματα υψηλού κινδύνου, ανεξαρτήτως ηλικίας. Πρόκειται για περίπου 200.000 ανθρώπους, ο εμβολιασμός των οποίων θα ξεκινήσει σχεδόν παράλληλα με τους πολίτες ηλικίας 70- 74 ετών.

 

Όσο αφορά στο πώς θα ειδοποιηθούν τα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, είπε ως είναι σχετικά εύκολη η επιλογή τους, αφού μέσα από τα μητρώα ή και την άυλη συνταγογράφηση «μπορούν κι έχουν ήδη εντοπιστεί.»

 

Ο χρόνος εκκίνησης του εμβολιασμού των δύο αυτών ομάδων δεν είναι σαφής, αλλά εξαρτάται από τη ροή εμβολίων προς την Ελλάδα.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr