ΤΟ ΝΕΟ LIFO APP

«Λευκή εβδομάδα» με κλειστά σχολεία και στην Ελλάδα ζητούν οι ξενοδόχοι της χώρας

«Λευκή εβδομάδα» με κλειστά σχολεία και στην Ελλάδα ζητούν οι ξενοδόχοι της χώρας Facebook Twitter
ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
3

Την πρότασή τους να κλείνουν τα σχολεία λίγες μέρες κατά τη χειμερινή περίοδο και να θεσπιστεί ο θεσμός της λεγόμενης «Λευκής Εβδομάδας» επαναφέρουν οι ξενοδόχοι της χώρας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) Γρηγόρη Τάσσιο, πρόκειται για ένα θέμα που είχε τεθεί πρώτη φορά το 2014 αλλά δεν προχώρησε και το οποίο συζητήθηκε εκ νέου πρόσφατα με την υπουργό Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά.

«Ουσιαστικά αυτό που εμείς προτείνουμε είναι να κλείνουν τα σχολεία τέσσερις ημέρες μετά την Καθαρά Δευτέρα και να δημιουργείται έτσι μια εβδομάδα διακοπών κατά τη χειμερινή περίοδο», σημείωσε ο κ.Τάσιος. Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, εξήγησε ότι ο θεσμός της «Λευκής εβδομάδας» θα βοηθήσει στην τόνωση του εσωτερικού τουρισμού, ο οποίος σε ποσοστό 80% αφορά οικογένειες.

Όπως επίσης είπε, οι τέσσερις μέρες αργίας μπορεί να «κοπούν» από τις ημέρες διακοπών του καλοκαιριού και να δοθεί έτσι η δυνατότητα, κυρίως στα παιδιά, να γνωρίσουν -μεταξύ άλλων- εναλλακτικές μορφές τουρισμού, μέρη της ηπειρωτικής Ελλάδας και αρχαιολογικούς χώρους. Ακόμη, πρόσθεσε, ότι η Λευκή εβδομάδα θα μπορούσε να αξιοποιηθεί και για σχολικές εκδρομές.

«Πρόκειται για έναν θεσμό που λειτουργεί στην Ευρώπη με εξαιρετική επιτυχία πολλά χρόνια τώρα και θα βοηθήσει σημαντικά τους Έλληνες ξενοδόχους και τους επαγγελματίες του τουρισμού» επεσήμανε ο κ.Τάσιος. «Από την άλλη πλευρά είναι στο χέρι μας, ως ξενοδόχοι και επαγγελματίες, να δημιουργήσουμε έναν τιμοκατάλογο προσιτό και με καλές προσφορές για τον κόσμο», πρόσθεσε.

Άλλωστε, όπως σημείωσε, στις φετινές διακοπές των Χριστουγέννων παρατηρήθηκε μεγάλη αύξηση στην τουριστική κίνηση στο εσωτερικό της χώρας, ενδεικτικό της τάσης των Ελλήνων για μια -έστω και σύντομη- εκδρομή.

«Πολλοί Έλληνες επιθυμούν έστω μια-δυο μέρες να αποδράσουν σε ένα χειμερινό προορισμό και με έναν σωστό προγραμματισμό τα καταφέρνουν», συμπλήρωσε ο κ.Τάσιος, τονίζοντας ότι πλέον εκτός από τα Χριστούγεννα θα έχουν μια ακόμη εναλλακτική, κοντά στις Απόκριες και ενδεχομένως με πιο προσιτές τιμές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
3

ΤΟ ΝΕΟ LIFO APP

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Επιτέλους!!! Η πιό σωστή πρόταση για την ελληνική εκπαίδευση... Μια εβδομάδα λιγότερα μαθήματα τον Φεβρουάριο (θα μπορούσε άνετα να είναι η εβδομάδα της Καθ. Δευτέρας) και μια εβδομάδα περισσότερο μάθημα το καλοκαίρι...Σε όλη την Ευρώπη ισχύει με το σκεπτικό, ότι η περίοδος ανάμεσα στα Χριστούγεννα και το Πάσχα είναι υπερβολικά μακριά για σύγχρονες εκπαιδευτικές απαιτήσεις.... Άσε τον αντίκτυπο που θα είχε στο ΑΕΠ μια τέτοια κίνηση (αναδιανομή εισοδήματος, κλπ)....
Σιγά μην κόπτονται για την εκπαίδευση αυτοί που τα πρότειναν αυτά.Όσων παιδιών οι γονείς δεν εργάζονται, τους βλέπω για τα χωριά τους, αν έχουν. Όσοι εργάζονται δεν πρόκειται να εγκαταλείψουν τις δουλειές τους να τρέχουν για εναλλακτικό τουρισμό. Στην Ευρώπη, αγαπητέ, δεν έχουν τρεις μήνες διακοπές τα σκολειά.
Και τι θα τα κάνουμε τα παιδιά μας για μια βδομάδα κύριε Τάσιε; Θα τα φιλοξενήσετε στα ξενοδοχεία σας φουλ πανσιόν για μια βδομάδα; Θα τα ψυχαγωγήσετε κιόλας καθώς, ως γνωστόν, σκυλοβαριούνται;Άντε τώρα μην πω καμιά βαριά κουβέντα. Δώστε κίνητρα στον Έλληνα να ξεχυθεί πάλι στις ασφάλτους να σκοτωθούν κι άλλοι. Όποιος θέλει να πάει εναλλακτικές διακοπές, ας πάει, δεν μπορείτε να μας το επιβάλετε ομαδικώς για να γίνει το δικό σας ταβατούρι.

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ