Λεωνίδας Καβάκος: «Θλίψη, αηδία, οργή και ντροπή για τα έκτροπα στη Νέα Σμύρνη»

Λεωνίδας Καβάκος: «Θλίψη, αηδία, οργή και ντροπή για τα έκτροπα στη Νέα Σμύρνη» Facebook Twitter
Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ
0

Τα χθεσινά επεισόδια στη Νέα Σμύρνη, τα οποία χαρακτήρισε ως «ντροπή», σχολίασε ο Λεωνίδας Καβάκος, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «ο σεβασμός είναι απολύτως απών στη σύγχρονη Ελλάδα».

«Τα γεγονότα των τελευταίων εβδομάδων με αποκορύφωμα τα έκτροπα στη Νέα Σμύρνη προκαλούν θλίψη, αηδία, οργή αλλά πάνω απ' όλα ντροπή», αναφέρει ο διεθνούς φήμης Έλληνας μαέστρος και σολίστ σε μήνυμά του στο Facebook.

«Η σύγχρονη Ελληνική κοινωνία, αποξενωμένη από κάθε ίχνος αξιών πιστοποιεί καθημερινά ότι είναι μια κοινωνία σε πλήρη παρακμή και άρα καταδικασμένη», σημειώνει σε άλλο σημείο, ενώ στη συνέχεια καλεί «σε αφύπνιση τώρα». 

«Δεν βρίσκω τίποτε τραγικότερο από το ότι το έτος 2021, 200 χρόνια από τη μεγαλειώδη Επανάσταση των Μεγίστων Ηρώων του 1821 η Ελλάς, αντί να τιμά την ένδοξη Ιστορία της, συζητώντας, αντλώντας έμπνευση και υπερηφάνεια από αυτό το Θαύμα, αντί να βιώνει την Ευφορία του Υψίστου αυτού επιτεύγματος, βρίσκεται στο έλεος ανίκανων "πολιτικών" που με απόλυτη αναλγησία, και εγκληματική ανευθυνότητα οδηγούν την κοινωνία στο διχασμό προς ίδιον όφελος», αναφέρει.

Ολόκληρο το μήνυμα του Λεωνίδα Καβάκου:

«Αγαπητοί φίλοι τα γεγονότα των τελευταίων εβδομάδων με αποκορύφωμα τα έκτροπα στη Νέα Σμύρνη προκαλούν θλίψη, αηδία, οργή αλλά πάνω απ' όλα ΝΤΡΟΠΗ. Η σύγχρονη Ελληνική κοινωνία, αποξενωμένη από κάθε ίχνος αξιών πιστοποιεί καθημερινά ότι είναι μια κοινωνία σε πλήρη παρακμή και άρα καταδικασμένη. Η αδιόρθωτη αλλά και ατιμώρητη εδώ και χρόνια έλλειψη ΣΕΒΑΣΜΟΥ προς αλλήλους (και τελικά προς τον ίδιο μας τον εαυτό) είναι βαθιά ριζωμένη στην ατομική Ύπαρξη και κοινωνική συνείδηση. Η απρόσωπη, χωρίς προσανατολισμό και μη ανθρωποκεντρική ΠΑΙΔΕΙΑ έχει φροντίσει γι αυτό και πλέον το έχει "εξασφαλίσει". Οι άνθρωποι/καρποί της Παιδείας αυτής έχουν δυστυχώς "ωριμάσει" και καταφέρει(μέσω εκλογής των) να αναρριχηθούν σε αξιώματα και θέσεις εξουσίας και συνεπώς μέγιστης Ευθύνης. Από τις θέσεις αυτές, λογικά, έχουν ως Αποστολή τους την Αρμονική, εύρυθμη λειτουργία της κοινωνίας εξασφαλίζοντας έτσι την πρόοδο της Κοινωνίας. Κοινωνική πρόοδος είναι η προστασία της Ατομικότητας  η οποία όμως δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να λειτουργεί εις βάρος του συνόλου. Μια τέτοια συνθήκη εγγυάται χώρο για τους πάντες ούτως ώστε να δύνανται οι Άνθρωποι να "ανθίζουν", να εξελίσσονται, προς όφελος όλων. Σήμερα λοιπόν βιώνουμε μια αποκρουστική πραγματικότητα. Κατά την ταπεινή μου άποψη λόγω παντελούς έλλειψης αλληλοσεβασμού. Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ είναι μια λέξις ΚΛΕΙΔΙ! Μια Αξία άκρως υπαρξιακή! Δυστυχώς όμως, ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΠΩΝ στη σύγχρονη Ελλάδα.  Τις τελευταίες εβδομάδες επαληθεύτηκε για μια ακόμη φορά αυτό. Όμως επειδή ο όρος ΛΕΞΙΣ είναι και ΕΛΞΙΣ δηλαδή ενεργειακή φόρτιση, η έλλειψη Σεβασμού έλκει μιαν άλλη πολύ αρνητική και συγχρόνως επικίνδυνη κατάσταση. Αυτή του κοινωνικού διχασμού, ή με άλλες λέξεις, την εγγύηση της αποσύνθεσης και διάλυσης του κοινωνικού ιστού. Μίας μορφής Θανάτου! Επιβάλλεται αφύπνιση ΤΩΡΑ! Δεν βρίσκω τίποτε τραγικότερο από το ότι το έτος 2021, 200 χρόνια από τη μεγαλειώδη Επανάσταση των Μεγίστων Ηρώων του 1821 η Ελλάς, αντί να τιμά την ένδοξη Ιστορία της, συζητώντας, αντλώντας έμπνευση και υπερηφάνεια από αυτό το Θαύμα, αντί να βιώνει την Ευφορία του Υψίστου αυτού επιτεύγματος, βρίσκεται στο έλεος ανίκανων "πολιτικών" που με απόλυτη αναλγησία, και εγκληματική ανευθυνότητα οδηγούν την κοινωνία στο διχασμό προς ίδιον όφελος.  Έστω και αυτή την ύστατη στιγμή ο καθένας έχει υποχρέωση να  συνειδητοποιήσει επιτέλους ότι στη Δημοκρατία η Βουλή αποτελεί Καθρέπτη του. Με όπλο την Ψήφο μπορεί να εξοστρακίσει όλους εκείνους που αμελούν το Σεβασμό στον Άνθρωπο και το Ύψιστο Δώρο της Ζωής! ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΤΩΡΑ! Στην ΙΣΤΟΡΙΑ, στο ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ, στην ΚΟΙΝΩΝΙΑ και τους ΘΕΣΜΟΥΣ της. Άρρηκτα συνδεδεμένος με την ΑΓΑΠΗ. Αγάπη προς τους πάντες και τα πάντα. ΓΙΑΤΙ ΩΣ ΜΕΡΟΣ ΑΥΤΟΥ του "πάντες και πάντα" ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟ!»

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ