ΛΑΡΚΟ: Κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για τη φονική έκρηξη

ΛΑΡΚΟ: Κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για τη φονική έκρηξη Facebook Twitter
Έκρηξη στη ΛΑΡΚΟ: Κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για το εργατικό δυστύχημα με θύμα έναν 55χρονο εργάτη (EUROKINISSI)
0

Στην ανακρίτρια απολογούνται έξι άτομα, για την φονική έκρηξη στη ΛΑΡΚΟ που είχε σαν αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας εργάτης το πρωί της Τετάρτης. 

Την ίδια ώρα που φίλοι και συγγενείς αποχαιρετούν τον 55χρονο, στην ανακρίτρια δίνουν εξηγήσεις ο διευθυντής του εργοστασίου, ο τεχνικός ασφαλείας, ο προϊστάμενος του τμήματος, ο εργοδηγός και δυο επιστάτες. Οι κατηγορίες που τους έχουν απαγγελθεί είναι σε βαθμό κακουργήματος και αφορούν: «έκρηξη από την οποία προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο άλλου διά παραλείψεως από κοινού» και «έκθεση από την οποία προκλήθηκε θάνατος του παθόντος διά παραλείψεως από κοινού».

Το εργοστάσιο παρέμεινε κλειστό σήμερα, εξαιτίας της εικοσιτετράωρης απεργίας που προκήρυξε το σωματείο, ενώ έγινε επιτόπιος έλεγχος από κλιμάκιο της επιθεώρησης μεταλλείων νοτίου Ελλάδος.

Το εργατικό δυστύχημα έγινε στο τμήμα της κοκκοποίησης, εκεί δηλαδή που καταλήγει το μετάλλευμα στην τελική του φάση. Όπως εξηγούν εργαζόμενοι η κοκκοποίηση γίνεται με χρήση οξυγόνου. Ο εργαζόμενος βρήκε τραγικό θάνατο επειδή ήταν πολύ κοντά στο σημείο της έκρηξης ενώ τρεις ακόμα εργαζόμενοι που βρίσκονταν σε μικρή ακτίνα δεν τραυματίστηκαν.

Συνάδελφοι του άτυχου εργάτη έσπευσαν να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες στον 55χρονο, άλλα όπως αμέσως διαπίστωσαν, ο θάνατος του άνδρα ήταν ακαριαίος. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παλαιό Φάληρο: Έκκληση του Λιμενικού για την ταυτοποίηση του 3χρονου κοριτσιού που βρέθηκε νεκρό

Ελλάδα / Παλαιό Φάληρο: Έκκληση του Λιμενικού για την ταυτοποίηση του 3χρονου κοριτσιού που βρέθηκε νεκρό

«Όποιος γνωρίζει οτιδήποτε σχετικό με την ταυτότητα του παιδιού, την οικογένειά του, ή οποιαδήποτε άλλη πληροφορία που θα μπορούσε να βοηθήσει στην εξιχνίαση του περιστατικού, να επικοινωνήσει άμεσα»
LIFO NEWSROOM
Μεγάλη η φωτιά στη Μεσσηνία - Αναζωπύρωση στην Εύβοια και μήνυμα του 112

Ελλάδα / Μεγάλη η φωτιά στη Μεσσηνία - Αναζωπύρωση στην Εύβοια και μήνυμα του 112

Μεγάλη η καταστροφή στον Αητό Τριφυλλίας, όπου επιχειρούν πάνω από 100 πυροσβέστες - Οι αρχές έχουν εκκενώσει προληπτικά οικισμούς στα Κύθηρα - Εκατοντάδες στρέμματα δασικής έκτασης έχουν καταστραφεί ολοσχερώς στην Εύβοια
LIFO NEWSROOM
Φωτιές σε όλη ην Ελλάδα: Νύχτα μάχης με τα πύρινα μέτωπα σε Μεσσηνία, Εύβοια, Χανιά, Δροσοπηγή, Κύθηρα

Ελλάδα / Φωτιές σε όλη την Ελλάδα: Πύρινα μέτωπα σε Μεσσηνία, Εύβοια, Χανιά, Δροσοπηγή, Κύθηρα

Εκτός ελέγχου εξαιτίας και των ισχυρών ανέμων η φωτιά στον Αητό Μεσσηνίας - Μάχη με τον χρόνο στην Εύβοια - Διάσπαρτες εστίες χωρίς ανέμους στη Δροσοπηγή - Ζητήθηκε διεθνής βοήθεια
LIFO NEWSROOM