ΛΑΡΚΟ: Κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για τη φονική έκρηξη

ΛΑΡΚΟ: Κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για τη φονική έκρηξη Facebook Twitter
Έκρηξη στη ΛΑΡΚΟ: Κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για το εργατικό δυστύχημα με θύμα έναν 55χρονο εργάτη (EUROKINISSI)
0

Στην ανακρίτρια απολογούνται έξι άτομα, για την φονική έκρηξη στη ΛΑΡΚΟ που είχε σαν αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας εργάτης το πρωί της Τετάρτης. 

Την ίδια ώρα που φίλοι και συγγενείς αποχαιρετούν τον 55χρονο, στην ανακρίτρια δίνουν εξηγήσεις ο διευθυντής του εργοστασίου, ο τεχνικός ασφαλείας, ο προϊστάμενος του τμήματος, ο εργοδηγός και δυο επιστάτες. Οι κατηγορίες που τους έχουν απαγγελθεί είναι σε βαθμό κακουργήματος και αφορούν: «έκρηξη από την οποία προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο άλλου διά παραλείψεως από κοινού» και «έκθεση από την οποία προκλήθηκε θάνατος του παθόντος διά παραλείψεως από κοινού».

Το εργοστάσιο παρέμεινε κλειστό σήμερα, εξαιτίας της εικοσιτετράωρης απεργίας που προκήρυξε το σωματείο, ενώ έγινε επιτόπιος έλεγχος από κλιμάκιο της επιθεώρησης μεταλλείων νοτίου Ελλάδος.

Το εργατικό δυστύχημα έγινε στο τμήμα της κοκκοποίησης, εκεί δηλαδή που καταλήγει το μετάλλευμα στην τελική του φάση. Όπως εξηγούν εργαζόμενοι η κοκκοποίηση γίνεται με χρήση οξυγόνου. Ο εργαζόμενος βρήκε τραγικό θάνατο επειδή ήταν πολύ κοντά στο σημείο της έκρηξης ενώ τρεις ακόμα εργαζόμενοι που βρίσκονταν σε μικρή ακτίνα δεν τραυματίστηκαν.

Συνάδελφοι του άτυχου εργάτη έσπευσαν να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες στον 55χρονο, άλλα όπως αμέσως διαπίστωσαν, ο θάνατος του άνδρα ήταν ακαριαίος. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ηράκλειο: Τα σενάρια που εξετάζονται για τον θάνατο της 17χρονης που έπεσε σε γκρεμό 50 μέτρων

Ελλάδα / Ηράκλειο: Τα σενάρια που εξετάζονται για τον θάνατο της 17χρονης που έπεσε σε γκρεμό 50 μέτρων

H οικογένεια της μαθήτριας απηύθυνε έκκληση σε όσους πολίτες είδαν κάτι να επικοινωνήσουν με την αστυνομία, μήπως και διαλευκανθούν οι συνθήκες υπό τις οποίες η κοπέλα βρέθηκε στο κενό
NEWSROOM