Λακωνία: Εξετάζεται το ενδεχόμενο τοπικού lockdown -Τι δήλωσε ο Τσιόδρας για τα κρούσματα

Λακωνία: Εξετάζεται το ενδεχόμενο τοπικού lockdown -Τι δήλωσε ο Τσιόδρας για τα κρούσματα Facebook Twitter
Στη Λακωνία ο Σωτήρης Τσιόδρας μετά τα κρούσματα κορωνοϊού στην περιοχή (Πηγή φωτό ΑΠΕ/ΜΠΕ)
0

Τα κρούσματα κορωνοϊού στην περιοχή του Ευρώτα Λακωνίας αφορά έναν ευάλωτο πληθυσμό μεταναστών, δήλωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας, κατά την επίσκεψή του στην περιοχή.

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό επισκέφθηκε τη Λακωνία- μετά τον εντοπισμό των κρουσμάτων- μαζί με τον γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου, τον γ.γ. Δημόσιας Υγείας, Παναγιώτη Πρεζεράκο και τον καθηγητή Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Χρήστο Χατζηχριστοδούλου. Μετά την επίσκεψη, δεν αποκλείστηκε το ενδεχόμενο ενός τοπικού lockdown.

Ο κ. Τσιόδρας δήλωσε ότι τα κρούσματα ανιχνεύθηκαν από ένα ήδη υπάρχον πρόγραμμα δράσης στην περιοχή, που συντονίζει ο καθηγητής κ. Χατζηχριστοδούλου και ο ΕΟΔΥ και αφορά την ανίχνευση ελονοσίας, η οποία πραγματοποιείται μέσω διερεύνησης εμπυρέτων.

«Είναι ευτύχημα ότι βρέθηκε ο ιός -ελπίζουμε πολύ σύντομα- και θα εφαρμοστούν τα κατάλληλα μέτρα ώστε να περιοριστεί η διασπορά στην περιοχή», δήλωσε ο καθηγητής. «Πραγματοποιούνται όλες οι δράσεις για διάγνωση, περαιτέρω ανίχνευση περιστατικών, απομόνωση των θετικών και καραντίνα των επαφών τους», συμπλήρωσε.

Όσοι έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό θα απομονωθούν σε συγκεκριμένο χώρο, ενώ συνεχίζεται ο έλεγχος όλων των μεταναστών και της κοινότητας, δήλωσε ο κ. Παπαγεωργίου.

«Θα έχουμε κάποιες δράσεις πάνω σε αυτό σε ό,τι βρίσκουμε και θα συνεχίσουμε και με τις στενές επαφές. Εκεί θα κινείται όλη η δράση για να μπορούμε να ελέγξουμε και τις μετακινήσεις από χωριό σε χωριό. Θα δώσουμε κάποιες οδηγίες να αποφύγουν κάποιες μέρες να μεταβούν σε εργασίες. Σε αυτούς τους άξονες κινούμαστε. Θα έχουμε ετοιμότητα. Εδώ, η ομάδα του κ. Χατζηχριστοδούλου, θα είναι στον χώρο, όλες οι ΚΟΜΥ του υπουργείου Υγείας θα είναι εδώ, θα τεστάρουν τον κόσμο», συμπληρωσε.

Όταν ρωτήθηκε αν εξετάζεται το ενδεχόμενο επιβολής τοπικού lockdown, απάντησε ότι «εξετάζεται αλλά αυτή τη στιγμή δεν το κάνουμε». Στο ερώτημα αν θα γίνουν τεστ στους κατοίκους, είπε ότι «εφόσον τελειώσουν όλα τα τεστ στην κοινότητα των μεταναστών, θα συνεχίσουμε με όσες έχουν ανιχνευθεί ως στενές επαφές, είτε διάφορες άλλες συναλλαγές».

«Προσπαθήσαμε και είναι καταγεγραμμένοι όλοι οι μετανάστες, άρα έχουμε και τα σπίτια, ξέρουμε ποιοι μένουν σε κάθε σπίτι», σημείωσε ο καθηγητής Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι λόγω της καλής συνεργασίας με τον πληθυσμό των μεταναστών, θα πετύχει το πρόγραμμα για τον έλεγχο του Covid-19.

«Τρεις μέρες έχουμε πει σε όλους τους εργάτες γης της περιοχής ότι δεν πάνε για δουλειά, μένουν στα σπίτια τους για να ελεγχθούν και ανάλογα τι κρούσματα θα βρουν, θα πάρουν οι αρμόδιοι φορείς τα μέτρα που χρειάζονται για την περιοχή, ώστε να μην επεκταθεί ο ιός», υπογράμμισε ο δήμαρχος Ευρώτα, Δήμος Βέρδος, ενώ προσέθεσε ότι υπάρχουν αυτή την περίοδο σε όλο τον Δήμο Ευρώτα περίπου 1.500 άτομα, (εργάτες γης) ενώ στην περιοχή της Γλυκόβρυσης του Αγίου Ιωάννη, που βρέθηκαν τα θετικά κρούσματα, είναι περίπου 300-350. Σήμερα, σημείωσε, τελειώνει η ιχνηλάτηση σε όλους τους εργάτες γης στην περιοχή Γλυκόβρυση του Αγίου Ιωάννη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ