Κύθνος: Μήνυμα από το 112 για αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο - «Φοράτε υποχρεωτικά μάσκα»

Κύθνος: Μήνυμα από το 112 για αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο - «Φοράτε υποχρεωτικά μάσκα» Facebook Twitter
Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ
0

Επείγουσα ειδοποίηση μέσω του 112 έστειλε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, στους κατοίκους και στους επισκέπτες της Κύθνου

«Φοράτε υποχρεωτικά μάσκα. Να είστε σε επιφυλακή, μείνετε ασφαλείς, μείνετε υγιείς», αναφέρει χαρακτηριστικά το μήνυμα, που καλεί τους πολίτες να ακολουθήσουν τα μέτρα προστασίας παραπέμποντάς τους σε σελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας

Σε καθεστώς περιοριστικών μέτρων λόγω εξάπλωσης του κορωνοϊού τίθεται από τα ξημερώματα της Παρασκευής η Κύθνος. Σύμφωνα με δηλώσεις του Δημάρχου, Σταμάτη Γαρδέρη, στο νησί της Κύθνου εντοπίστηκαν εννέα κρούσματα, τα οποία συνδέονται μεταξύ τους και αφορούν μία συγκεκριμένη περιοχή.

Συγκεκριμένα, απαγορεύεται η λειτουργία όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τα μεσάνυχτα έως τις 05:00 της επομένης, ενώ αναστέλλεται κάθε είδους εκδήλωση όπως πάρτι, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες και λαϊκές αγορές. 

Παράλληλα απαγορεύεται κάθε είδους συνάθροιση άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο. Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α' βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.

Υποχρεωτική είναι η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Σημειώνεται ότι σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, είναι δυνατή η αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων. 

 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ