Κρήτη: Η ανακοίνωση για το παιδί που βρέθηκε σε βαρέλι - «Κακή πρόγνωση»

Κρήτη: Η ανακοίνωση για το παιδί που βρέθηκε σε βαρέλι - «Κακή πρόγνωση» Facebook Twitter
0

Ανακοίνωση για την υγεία του μικρού αγοριού που βρέθηκε χθες σε βαρέλι και θεωρήθηκε αρχικά νεκρό, έδωσε στη δημοσιότητα το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου.  

«Ο ασθενής, 3 ετών, νοσηλεύεται σε βαριά κατάσταση στη ΜΕΘ Παίδων, όπου διεκομίσθηκε ώρα 21:30 μ.μ. σε υποθερμία (28 οC) και σε μυδρίαση. Τέθηκε άμεσα σε μηχανική υποστήριξη της αναπνοής, τοποθετήθηκαν συσκευές επαναθέρμανσης, δόθηκαν τα ενδεδειγμένα αγγειοδραστικά φάρμακα, ενδοφλέβια υγρά, παράγωγα αίματος, καθώς και λοιπή φαρμακευτική αγωγή (αντιβίωση, γαστροπροστασία)», αναφέρεται στην ανακοίνωση που υπογράφει ο διοικητής του νοσοκομείου.

«Ο ασθενής βρίσκεται σε συνεχή παρακολούθηση των ζωτικών του σημείων, γίνεται κλινικός εργαστηριακός και απεικονιστικός έλεγχος των οργανικών συστημάτων και υποστηρίζεται πολλαπλώς σύμφωνα με τα πρωτόκολλα αντιμετώπισης σύνδρομο μετά ανακοπή. Παρά την πολλαπλή υποστήριξη με όλα τα μέσα, η ανταπόκριση του ασθενή είναι φτωχή», συνεχίζει. 

«Σημειώνεται ότι υπάρχει συνεχής επικοινωνία με τους γονείς του παιδιού οι οποίοι ενημερώθηκαν για την βαριά κατάσταση και την κακή πρόγνωση», καταλήγει. 

Το χρονικό 

Το απόγευμα της Τετάρτης, το τρίχρονο παιδί εντοπίστηκε από τους γονείς του χωρίς τις αισθήσεις του μέσα σε ένα βαρέλι. Οι γονείς μετέφεραν το παιδί στο Κέντρο Υγείας Χάρακα όπου οι γιατροί ξεκίνησαν τις διαδικασίες ανάνηψης. Οι γιατροί, παρά τις προσπάθειές τους που διήρκεσαν 2 ώρες και 45 λεπτά  θεώρησαν πως το παιδί δεν ήταν δυνατό να επανέλθει. Αμέσως ξεκίνησαν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ για να παραλάβει στο σώμα του παιδιού και να το μεταφέρει στο νεκροτομείο του ΠΑΓΝΗ.

Όμως το παιδί έπειτα από ώρες προσπαθειών ανάνηψης έδειξε σημάδια ζωής περίπου στις 20:00 το βράδυ. Η γιατρός του ΕΚΑΒ που έφτασε στο σημείο και παρέλαβε το παιδί διαπίστωσε πως παρουσίαζε ασθενή σφυγμό και συγκεκριμένα 60 παλμούς και ξεκίνησε νέες προσπάθειες ανάνηψης.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ