Κρίσιμη δίκη σήμερα για το «Δεν Πληρώνω»

Κρίσιμη δίκη σήμερα για το «Δεν Πληρώνω» Facebook Twitter
0

Σήμερα εκδικάζεται από το Ειρηνοδικείο Αθηνών η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε το κίνημα «Δεν πληρώνω» ενάντια στα τσουχτερά πρόστιμα που επιβάλλουν οι εταιρείες διοδίων σε πολίτες οι οποίοι αρνούνται να πληρώσουν το αντίτιμο και σηκώνουν τις μπάρες.

 Ουσιαστικά πρόκειται για την υπόθεση του Γιώργου Αθανασίου, μέλους του κινήματος, ο οποίος διαμαρτύρεται για τις αυθαίρετες και παράλογες , όπως τις χαρακτηρίζει, χρεώσεις της εταιρίας Νέα Οδός Α.Ε. στα διόδια Ωρωπού.  Οι πολίτες της περιοχής χρησιμοποιούν τον αυτοκινητόδρομο καθημερινώς προκειμένου να μεταβούν στη δουλειά τους.

Δικαστήριο είχε με προηγούμενη απόφασή του επιβάλλει πρόστιμο 3.648 ευρώ στον Αθανασίου ο οποίος είχε αρνηθεί αρκετές φορές να πληρώσει διόδια. Μάλιστα, το δικαστήριο είχε διατάξει και τη δέσμευση του τραπεζικού του λογαριασμού με αποτέλεσμα να μην μπορεί να τον χρησιμοποιήσει η οικογένεια του.

Ο Αθανασίου προσέφυγε στη συνέχεια στο Ειρηνοδικείο κατά της απόφασης, ζητώντας τη χορήγηση προσωρινής αναστολής, μέχρι την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων αλλά και να μη γίνει καμία πράξη κατάσχεσης από την εταιρία. Το δικαστήριο τον δικαίωσε, ωστόσο αυθαίρετα, όπως δηλώνει ο ίδιος στην Εφημερίδα των Συντακτών, η τράπεζα δεν έχει ακόμη αποδεσμεύσει τα χρήματά του.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Στους 16 οι συλληφθέντες – Βρέθηκαν χιλιάδες ευρώ και χρυσές λίρες

Ελλάδα / Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Στους 16 οι συλληφθέντες – Βρέθηκαν χιλιάδες ευρώ, ράβδοι χρυσού και λίρες

Οι συλληφθέντες οδηγούνται στην εισαγγελία για ποινικές διώξεις, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για πιθανούς νέους εμπλεκόμενους - Κατασχέθηκαν μεγάλα ποσά μετρητών, χρυσός και πολύτιμα αντικείμενα
THE LIFO TEAM
«Μεταξύ 5-10 χρονών» το παιδί που γεννήθηκε από το σπέρμα του Δανού δότη στην Ελλάδα και πέθανε από καρκίνο

Ελλάδα / «Μεταξύ 5-10 χρονών» το παιδί που πέθανε από καρκίνο στην Ελλάδα και είχε γεννηθεί από το σπέρμα του Δανού δότη

Ήταν μέλος οικογένειας με τρία παιδιά που γεννήθηκαν από το σπέρμα του συγκεκριμένου δότη - Μετά τον θάνατό του διαγνώστηκε με καρκίνο και άλλο παιδί της οικογένειας
THE LIFO TEAM