Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης: Μαθήτρια καταγγέλλει σεξουαλική παρενόχληση από καθηγητή πιάνου

Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης: Η μαρτυρία μαθήτριας που κατήγγειλε σεξουαλική παρενόχληση από καθηγητή Facebook Twitter
Pixabay/Αρχείο
0

Τη δική της μαρτυρία για τα όσα έζησε δίπλα στον καθηγητή του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης, τον οποίο κατήγγειλε για σεξουαλική παρενόχληση καταθέτει μαθήτρια πιάνου.

«Αρχικά, θεωρούσα πως το έντονο ενδιαφέρον του και τα κολακευτικά του σχόλια αφορούσαν καθαρά την μουσική μου παιδεία. Έκανα όμως λάθος» λέει σε αποκλειστική συνέντευξή της στο Πρώτο Θέμα.

Τα περιστατικά είναι πολλά λέει και «χαρακτηριστικά σας μεταφέρω πως ο συγκεκριμένος άνθρωπος γνώριζε πράγματα για την ζωή μου χωρίς να του τα έχω εκμυστηρευτεί, εμφανιζόταν στα μαγαζιά που σύχναζα με την παρέα μου «απλώς για να με δει» όπως έλεγε, σχολίαζε την εμφάνισή μου, μου ζητούσε να προχωρήσουμε σε ερωτικού χαρακτήρα πράξεις.»Σε άλλο σημείο σημειώνει πως ο καθηγητής «είχε την ικανότητα να χειρίζεται απόλυτα τις σκέψεις μου και να με κάνει να αισθάνομαι πως εγώ το είχα επιλέξει όλο αυτό. Όταν κατάφερα να απαλλαγώ από τις ενοχές και να του ζητήσω να διακόψουμε κάθε επικοινωνία έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο.» 

Και συνεχίζει λέγοντας πως την «προσέβαλε με βωμολοχίες, αρνήθηκε τα πάντα και προσπάθησε να διασφαλίσει την φήμη του επηρεάζοντας τον κοινό περίγυρο». 

Για την υπόθεση, που συνέβη προ δεκαετίας, μίλησε και η μητέρα της 15χρονης τότε κοπέλας. «Ήδη η πρώτη αυτή́ συνάντηση, διάρκειας μόλις μίας ώρας, ήταν αρκετή́ για να της δημιουργήσει ανησυχία ως προς τις προθέσεις του καθηγητή́ της. Ουσιαστικά, αυτό που μεταφέρθηκε σε εμένα ήταν μια ερωτικά φορτισμένη ατμόσφαιρα».

Συνεχίζει λέγοντας ότι «ένας άνδρας με τα τριπλάσιά της χρόνια, με τον οποίο η κόρη μου βρέθηκε ολομόναχη σε μια αίθουσα μουσικής, να την αγγίζει ψηλά στον μηρό της και να παρατηρεί́ το σώμα της από πάνω μέχρι κάτω και με τρόπο που την έκανε να αισθάνεται εξαιρετικά άβολα και να ντρέπεται».

«Κοιτάζοντας πίσω, μας είναι πολύ ξεκάθαρο πως ο καθηγητής πιάνου κατά του οποίου αναγκαστήκαμε να στραφούμε εκδήλωσε τους απρεπείς του σκοπούς με θράσος ήδη από την πρώτη συνάντησή του με το παιδί μας, αλλά καθώς εκτυλίσσονταν τα γεγονότα θα ήταν αδύνατο να έχουμε την ίδια διαύγεια κρίσης.» λέει η μητέρα της καταγγέλουσας.

Επεδίωκε να είναι κοντά στο σώμα της με τρόπο που δεν δικαιολογούνταν αντικειμενικά από την ιδιότητά του, τονίζει η μητέρα αναφέροντας πως «Από το ΚΩΘ δεν ζητάμε να δράσει ως δικαστήριο -εξάλλου δε θα το εμπιστευόμασταν εξ αντικειμένου ως τέτοιο.

»Ευτυχώς η Εισαγγελία Πρωτοδικών κάνει άριστα την δουλειά της. Ζητάμε όμως να προστατέψει τα παιδιά μας από εδώ και πέρα. Τόσο απλά και ξεκάθαρα. Δεν καταλαβαίνω πραγματικά τι τους αποθαρρύνει από μια τέτοια κίνηση».

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ