Για τη σύλληψη του Νότη Σφακιανάκη μίλησε ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας, τονίζοντας ότι ο τραγουδιστής εξήγησε στις αρχές πως η κοκαΐνη που βρέθηκε στο αυτοκίνητό του δεν ήταν δική του.

 

Ο κ. Σφακιανάκης συνελήφθη «στη διαδικασία ενός τυπικού ελέγχου», είπε ο δικηγόρος μιλώντας στο OPEN. Ο κ. Κούγιας δήλωσε ότι στο αυτοκίνητο βρέθηκε 1,5 γραμμάριο κοκαΐνης. «Ο ίδιος έδωσε σαφείς εξηγήσεις, είπε ότι δεν είναι χρήστης της συγκεκριμένης ποσότητας και έδωσε σαφείς εξηγήσεις πώς βρέθηκε στα χέρια του», συμπλήρωσε ο δικηγόρος. «Δεν έχει παραδεχθεί ποτέ ότι έκανε χρήση», πρόσθεσε.

 

Σε ό,τι αφορά στο όπλο που βρέθηκε, είπε ότι ο τραγουδιστής «κατέχει το περίστροφο επί δεκαετίες, με νόμιμη άδεια που δεν ανανεώθηκε λόγω κορωνοϊού». Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του ανέφερε ότι ο κ. Σφακιανάκης «δουλεύει νύχτα, δυστυχώς πολλοί συνάδελφοί του έχουν πέσει θύμα ληστειών, μεταφέρει χρήματα. Είναι εν δυνάμει θύμα και δεν του άρεσε ποτέ να έχει σωματοφύλακες και για αυτό το λόγο το έχει».

 

Τέλος, ο κ. Κούγιας δήλωσε ότι επειδή ο ίδιος είναι σήμερα σε δίκη στην Κομοτηνή, θα ζητηθεί να μην εκδικαστεί η υπόθεση, να οριστεί δικάσιμος και να αφεθεί ελεύθερος ο τραγουδιστής.

 

Το γραφείο του κ. Κούγια εξέδωσε ανακοίνωση για την υπόθεση:

 

«Το δικηγορικό μας γραφείο ανέλαβε την υπεράσπιση του κορυφαίου Έλληνα τραγουδιστού Νότη Σφακιανάκη. Όπως δημοσιοποιήθηκε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ο κ. Σφακιανάκης κατηγορείται για παράνομη κατοχή όπλου και για την κατοχή μιας μικροποσότητας ναρκωτικών.

 

Η κατηγορία της οπλοκατοχής του απεδόθη για τυπικούς λόγους, γιατί είχε λήξει η άδεια νομίμου κατοχής ενός μικρού όπλου διαμετρήματος 9 χιλιοστών, η οποία δεν είχε ανανεωθεί λόγω του κορωνοϊού. Το συγκεκριμένο όπλο κατείχε επί δεκαετίες για την προσωπική του ασφάλεια λόγω της ιδιομορφίας του επαγγέλματός του και των ωρών που εργάζεται και των χρημάτων που μεταφέρει, αφού πολλοί συνάδελφοί του έχουν πέσει θύματα ληστειών και επικίνδυνων υποθέσεων.

 

Όσον αφορά τη μικροποσότητα ναρκωτικών, η οποία βρέθηκε στο αυτοκίνητό του, ο κ. Σφακιανάκης δήλωσε ότι δεν ήταν δική του, δίδοντας πλήρεις εξηγήσεις γι' αυτήν.

 

Ο κ. Σφακιανάκης θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα με την αυτόφωρη διαδικασία, αλλά συνοδευόμενος από δικηγόρο συνεργάτη του γραφείου μας θα ζητηθεί αναβολή εκδικάσεως της υποθέσεώς του και ορισμός ρητής δικασίμου, διότι ο επικεφαλής του γραφείου μας Αλέξιος Κούγιας παρίσταται σήμερα ως συνήγορος υπεράσπισης επιχειρηματία της Καβάλας στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Κομοτηνής και είναι αδύνατον να παραστεί στο Δικαστήριο που θα εκδικαστεί η υπόθεση του κ. Σφακιανάκη».