Κορωνοϊός: Στο «κόκκινο» τα νοσοκομεία - Σχεδόν 3.500 εισαγωγές σε μια εβδομάδα

Κορωνοϊός: Στο «κόκκινο» τα νοσοκομεία - Σχεδόν 3.500 εισαγωγές σε μια εβδομάδα Facebook Twitter
EUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ
0

Δραματικά στοιχεία καταγράφονται για τις εισαγωγές ασθενών που είναι πολύ περισσότερες από αυτές που μπορούν να αντέξουν τα νοσοκομεία, την ώρα που οι ΜΕΘ ασφυκτιούν με 681 διασωληνωμένους.

Για εφημερία «πολέμου» έκανε λόγο ο Γιώργος Φερεντίνος, ειδικευόμενος καρδιολόγος στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», σημειώνοντας ότι «σχεδόν σε κάθε εφημερία μπαίνουμε στη διαδικασία να διακομίσουμε περίπου 20 με 25 ασθενείς σε άλλα νοσοκομεία καθώς δεν έχουμε κρεβάτια».

Η δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία, αποτυπώνεται σε μια φωτογραφία από την είσοδο του “Ευαγγελισμού” όπου έχει σχηματιστεί ουρά από ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ που περιμένουν για να μεταφέρουν ασθενείς στο νοσοκομείο, καθώς το νοσοκομείο είχε εφημερία την Κυριακή 21/03/2021.

Κορωνοϊός: Στο «κόκκινο» τα νοσοκομεία - Σχεδόν 3.500 εισαγωγές σε μια εβδομάδα Facebook Twitter
Η εικόνα από την γενική εφημερία του «Ευαγγελισμού» με τα ασθενοφόρα να σχηματίζουν ουρά είναι ενδεικτική. Facebook/Constantina Romana

Οι 681 διασωληνωμένοι, αριθμός που συνεχώς αυξάνει προς επιβεβαίωση των δυσοίωνων εκτιμήσεων για 1.000 διασωληνώσεις έως τα μέσα Απριλίου, όπως και η αφόρητη πίεση στα νοσοκομεία που δέχτηκαν 3.454 νέους ασθενείς με κορωνοϊό σε μία εβδομάδα, αποτυπώνουν τις διαστάσεις της τεράστιας μάχης που δίνει το σύστημα υγείας.

Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η επίταξη των ιδιωτών γιατρών καθώς ήταν ελάχιστη η ανταπόκριση στο κάλεσμα για συνδρομή στο ΕΣΥ. Τα φύλλα πορείας για 206 Παθολόγους, Πνευμονολόγους και Γενικούς Ιατρούς στην Αττική παραδόθηκαν στη ΓΑΔΑ το πρωί της Δευτέρας και από εκεί διαβιβάστηκαν στις κατά τόπους αστυνομικές διευθύνσεις και τμήματα και άρχισε η παράδοση.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), μόνο στην 1η Υγειονομική Περιφέρεια νοσούν περίπου 200 εργαζόμενοι.

«Ξέρουμε ότι τα ποσοστά (εμβολιασμού) των υγειονομικών θα μπορούσαν να είναι πολύ καλύτερα», ανέφερε χαρακτηριστικά στη σημερινή ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας η ομότιμη Καθηγήτρια Παιδιατρικής και Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, για τις περιπτώσεις ενδονοσοκομειακής διασποράς του ιού από τους εργαζόμενους στον υγειονομικό τομέα, πρώτη προτεραιότητα για εμβολιασμό έναντι της Covid-19, σύμφωνα με το σχέδιο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ