Κορωνοϊός: 940 εισαγωγές στα νοσοκομεία σε 48 ώρες- «Εφιαλτική» εφημερία στον «Ευαγγελισμό», ουρές τα ασθενοφόρα

Ασθενοφόρα στον «Ευαγγελισμό» Facebook Twitter
0

Η ασφυκτική πίεση στα νοσοκομεία, λόγω του κορωνοϊού, όχι μόνο δεν υποχωρεί, αλλά διαρκώς αυξάνεται. Μέσα σε 48 ώρες έγιναν 940 εισαγωγές ασθενών με τον ιό σε όλη τη χώρα.

 

Μία φωτογραφία από τη χθεσινή εφημερία στον «Ευαγγελισμό» αποτυπώνει ίσως με τον πιο έντονο τρόπο την κατάσταση αυτή. Ασθενοφόρα κάνουν ουρά μπροστά στο νοσοκομείο, στη φωτογραφία που δημοσίευσε στον λογαριασμό της στο Facebook η αναισθησιολόγος Κωνσταντίνα Ρωμανά, η οποία αναφέρει ότι το στιγμιότυπο είναι από τις 20:30 το βράδυ της Κυριακής.

 

 

«Εφιαλτική η εφημερία για μία ακόμη φορά. Λειτουργούμε σε καθεστώς πολέμου, όπως και στις υπόλοιπες εφημερίες», είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Φερεντίνος, καρδιολόγος στον «Ευαγγελισμό», μιλώντας στο Mega το πρωί της Δευτέρας.

 

Ο ίδιος ανέφερε ότι μέχρι εκείνη τη στιγμή- δύο ώρες πριν από την ολοκλήρωση της εφημερίας- είχαν γίνει 65 εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό και 110 για άλλα περιστατικά, ενώ δεν υπήρχε καμία διαθέσιμη κλίνη στις μονάδες εντατικής θεραπείας, τόσο για τον ιό όσο και για non Covid περιστατικά.

 

«Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 6-7 διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ», είπε και συμπλήρωσε: «Δεν χωράνε πλέον οι ασθενείς στο νοσοκομείο, διακομίστηκαν περιστατικά σε άλλα».

 

Τις τελευταίες 48 ώρες έγιναν 940 νέες εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό σε όλη τη χώρα, από τους οποίους οι 511 στα νοσοκομεία της Αττικής, σύμφωνα με στοιχεία του «Πρώτου Θέματος». Οι νοσηλευόμενοι σε δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία έχουν ξεπεράσει πλέον τους 4.900, ενώ οι διασωληνωμένοι ασθενείς ανέρχονται σε 674.

 

Περισσότεροι από 2.075 από τους ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονται σε απλές κλίνες σε νοσοκομεία της Αττικής- η οποία αποτελεί σταθερά το επίκεντρο του κορωνοϊού στην Ελλάδα- και άλλοι 378 είναι διασωληνωμένοι.

 

Χωρίς σημάδια αποσυμπίεσης

 

Την ίδια ώρα, δεν υπάρχουν σημάδια για αποσυμπίεση του συστήματος υγείας, όπως τόνισαν και τα μέλη της επιτροπής των ειδικών Βάνα Παπαευαγγέλου και Γκίκας Μαγιορκίνης στην ενημέρωση της Παρασκευής για τον κορωνοϊό.

 

«Ακόμα και εάν σήμερα, με ένα μαγικό τρόπο, με ένα μαγικό ραβδάκι σταματούσαμε κάθε νέα μετάδοση του ιού στο Λεκανοπέδιο και πάλι το ΕΣΥ θα συνέχιζε να πιέζεται τουλάχιστον για τις επόμενες δύο με τέσσερις εβδομάδες, μέχρι να μειωθεί το ιδιαίτερα αυξημένο φορτίο των ασθενών που χρήζουν νοσοκομειακής φροντίδας», δήλωσε η κ. Παπαευαγγέλου.

«Η πίεση στο σύστημα Υγείας εξακολουθεί να αυξάνεται χωρίς να υπάρχουν ενδείξεις σταθεροποίησης», είπε από την πλευρά του ο κ. Μαγιορκίνησης, ενώ σημείωσε και αυτός «Σε κάθε περίπτωση, οι εκτιμήσεις δεν δείχνουν σενάρια αποσυμπίεσης του συστήματος Υγείας, τουλάχιστον για τις επόμενες δύο εβδομάδες».

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ