Κορωνοϊός: Ποιες περιοχές της Ελλάδας αναμένεται να αλλάξουν επίπεδο επικινδυνότητας

Κορωνοϊός: Ποιες περιοχές της Ελλάδας αναμένεται να αλλάξουν επίπεδο επικινδυνότητας Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Μετά και τα 667 κρούσματα κορωνοϊού που ανακοινώθηκαν την Τρίτη από τον ΕΟΔΥ θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι ο χάρτης υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας στην Ελλάδα θα αλλάξει.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, η αλλαγή επιπέδου επικινδυνότητας διασποράς του ιού σε περιοχές που παρουσιάζουν διαρκώς αυξανόμενα επιδημιολογικά δεδομένα αναμένεται να γίνει αύριο μετά τη συνεδρίαση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων. Η επιδημιολογική εικόνα στη Θεσσαλονίκη οδηγεί στο συμπέρασμα πως θα ανέβει επίπεδο επιτήρησης (από κίτρινο σε πορτοκαλί) χωρίς να είναι σαφές πότε θα γίνει αυτό. Από το πρωί της Τετάρτης και ως την Παρασκευή, αναμένεται να αλλάξει το επίπεδο στα Ιωάννινα από πορτοκαλί που είναι σήμερα σε κόκκινο, δηλαδή επίπεδο 4, κάτι που μεταφράζεται σε τοπικό lockdown και το ίδιο αναμένεται και για την Καστοριά.

Ποιες περιοχές αναμένεται να ανέβουν επίπεδο συναγερμού

ΙΩΑΝΝΙΝΑ (από πορτοκαλί στο κόκκινο δηλαδή σε αυξημένο κίνδυνο) 263 ενεργά κρούσματα
ΚΑΣΤΟΡΙΑ  (από πορτοκαλί--> κόκκινο) 124 ενεργά κρούσματα
ΣΕ ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (από κίτρινο--> πορτοκαλί) 652 ενεργά κρούσματα
ΣΕΡΡΕΣ (από πράσινο-->κίτρινο)
ΚΟΡΙΝΘΙΑ (από κίτρινο--> πορτοκαλί)
ΒΟΙΩΤΙΑ (από το Κίτρινο στο Πορτοκαλί)


Πάνω από 11.000 πολίτες σε καραντίνα

Συνολικά στην Ελλάδα υπάρχουν 5.185 ενεργά κρούσματα και 6.618 σε κατ' οίκον περιορισμό ενώ 11.595 άτομα σε καραντίνα


Μάλιστα εκτιμάται ότι στο ταξίδι του του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά στην Καστοριά και στην Θεσσαλονίκη θα γίνουν συσκέψεις προετοιμασίας για την μετάβαση στο επόμενο επίπεδο κινδύνου.

Συναγερμός για τα 667 κρούσματα 

Τα 667 κρούσματα προκαλούν ανησυχία. Νωρίτερα το απόγευμα της Τρίτης πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για την πανδημία στο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό. Συμμετείχαν  ο υπουργός υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο υφυπουργός πολίτικης προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά για τις επόμενες ημέρες πάντα κατά τόπους. Εκεί που φέρεται να υπάρχει μεγάλη ανησυχία είναι η Βόρεια Ελλάδα και ειδικά η Θεσσαλονίκη. 

 

Σημειώνεται ότι σήμερα ανακοινώθηκαν 667 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 88 συνδέονται με γνωστές συρροές και 45 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 26469, εκ των οποίων το 55.6% άνδρες.

3613 (13.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 10539 (39.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 87 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ