Κορωνοϊός: Πέντε νέα κρούσματα - Κανένας νεκρός το τελευταίο 24ωρο

Κορωνοϊός: Πέντε νέα κρούσματα - Κανένας νεκρός το τελευταίο 24ωρο Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Μόλις πέντε νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού καταγράφηκαν σήμερα στη χώρα μας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Ειδικότερα, ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου για τον κορωνοϊό, κ. Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε το απόγευμα της Παρασκευής, πέντε νέα κρούσματα. Επίσης, όπως έγινε γνωστό, δεν σημειώθηκε κανένας θάνατος το τελευταίο 24ωρο.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, τα τέσσερα κρούσματα σχετίζονται με γνωστή συρροή κρουσμάτων από τον οικισμό Ρομά στη Νέα Σμύρνη Λάρισας και το ένα εντοπίστηκε σε έλεγχο πτήσης από το εξωτερικό. 

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2.909, εκ των οποίων το 55.2% αφορά άνδρες. Από αυτά, 631 (21.7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1660 (57.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Συνολικά, 16 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 5 (31.2%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 81.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Επίσης, 105 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Συνολικά οι θάνατοι στη χώρα είναι 175. Οι 52 ήταν γυναίκες (29.7%) και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων ήταν τα 76 έτη και το 94.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Έχουν συνολικά ελεγχθεί 174.844 κλινικά δείγματα.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Λάλας: Το χρονικό της εκτέλεσης στην Αράχωβα - Τα νεότερα στοιχεία της έρευνας

Ελλάδα / Γιάννης Λάλας: Το χρονικό της εκτέλεσης στην Αράχωβα - Τα νεότερα στοιχεία της έρευνας

Ο Γιάννης Λάλας είχε απασχολήσει τις Αρχές και στο παρελθόν, καθώς είχε κατηγορηθεί μαζί με τον αδελφό του για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, ωστόσο και οι δύο είχαν αθωωθεί λόγω αμφιβολιών
LIFO NEWSROOM
Βορίζια: Σε κλίμα βαθιάς οδύνης η επιστροφή της σορού του 39χρονου στο σπίτι του

Ελλάδα / Βορίζια: Σε κλίμα βαθιάς οδύνης η επιστροφή της σορού του 39χρονου στο σπίτι του

Σύμφωνα με τοπικά έθιμα, επειδή τρία από τα παιδιά του ήταν ακόμη αβάπτιστα, τελέστηκε το απόγευμα του Σαββάτου μια σύντομη τελετή σε κοντινό χωριό, προκειμένου να μπορέσει να μεταφερθεί η σορός του στο σπίτι
LIFO NEWSROOM
Βορίζια: Ο εισαγγελέας στο ΠΑΓΝΗ – Διώξεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση στους δύο φρουρούμενους τραυματίες

Ελλάδα / Βορίζια: Ο εισαγγελέας στο ΠΑΓΝΗ – Διώξεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση στους δύο τραυματίες

Πρόκειται για έναν 25χρονο, αδελφό του 27χρονου ιδιοκτήτη του σπιτιού όπου σημειώθηκε η έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού, και έναν ακόμη 26χρονο κάτοικο των Βοριζίων.
LIFO NEWSROOM