Κορωνοϊός: Παραγωγή αντισηπτικών από κατασχεμένα ξεκίνησε ο στρατός

Κορωνοϊός: Παραγωγή αντισηπτικών από κατασχεμένα ξεκίνησε ο στρατός Facebook Twitter
Φωτογραφία: ΓΕΕΘΑ
0

Την παραγωγή αντισηπτικού διαλύματος από κατασχεμένες ποσότητες αιθυλικής αλκοόλης ξεκίνησε ο Ελληνικός Στρατός στην 441 Αποθήκη Βάσεως Υγειονομικού Υλικού. 

Σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά το ΓΕΕΘΑ, ο αρχικός σχεδιασμός προβλέπει την παραγωγή και διάθεση 13.500 φιαλών των 400 χιλιοστόλιτρων για την κάλυψη των αναγκών των Ενόπλων Δυνάμεων, 1.500 φιαλών των 400 χιλιοστόλιτρων για την κάλυψη των αναγκών του ΓΕΕΦ και 13.500 φιαλών του 1 λίτρου για το υπουργείο Υγείας. Επίσης, στο 700 Στρατιωτικό Εργοστάσιο σύντομα θα ξεκινήσει η παραγωγή μεγάλης ποσότητας απλών χειρουργικών μασκών για ικανοποίηση απαιτήσεων και αναγκών τόσο των Ενόπλων Δυνάμεων όσο και του υπουργείου Υγείας.

Κορωνοϊός: Παραγωγή αντισηπτικών από κατασχεμένα ξεκίνησε ο στρατός Facebook Twitter
Φωτογραφία: ΓΕΕΘΑ

Σε ειδική κάψουλα οι ασθενείς κατά τις αεροδιακομιδές

Μεταξύ άλλων, το ΓΕΕΘΑ γνωστοποίησε ότι οι Μονάδες, τα Επιτελεία και οι Υπηρεσίες εκτελούν και επιβλέπουν την εφαρμογή των οδηγιών που αφορούν τον στρατωνισμό, την εκπαίδευση, τις συγκεντρώσεις και τις μετακινήσεις του προσωπικού και ότι για τις αεροδιακομιδές έχουν χορηγηθεί και χρησιμοποιούνται συλλογές ατομικής προστασίας για τα πληρώματα των ιπτάμενων μέσων, ενώ οι ασθενείς από Covid-19 μεταφέρονται με ειδική κάψουλα και σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ.


«Έχουν διατεθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης τρεις ιατροί και πέντε νοσηλευτές και στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας πέντε ιατροί και πέντε νοσηλευτές για τη στελέχωση κινητών μονάδων ελέγχου. Επίσης, στην ομάδα διαχείρισης κρίσης του νομού Καστοριάς έχει διατεθεί ένας ιατρός και στο Κέντρο Υγείας Τσοτυλίου ένας ιατρός και ένας νοσηλευτής» αναφέρει το ΓΕΕΘΑ. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μιλώντας ανοιχτά για όσα πολλές φορές μένουν στο περιθώριο ή αμφισβητούνται

Ελλάδα / The Upfront Initiative 2025: Καλεσμένοι-έκπληξη και δεκάδες προσωπικότητες στο φετινό συνέδριο

Περισσότεροι από 50 εκπρόσωποι του πολιτισμού, των επιχειρήσεων, της πολιτικής, των media, του ακτιβισμού και της κοινωνίας των πολιτών θα συζητήσουν ανοιχτά θέματα που αφορούν την ισότητα, τη διαφορετικότητα και τη συμπερίληψη στους χώρους εργασίας αλλά και στην καθημερινή ζωή.
LIFO NEWSROOM
Νοσοκομείο ΕΛΠΙΣ: Εργαζόμενοι και ασθενείς με εγκαύματα από ακτινοβολία UV σε χειρουργείο

Ελλάδα / Νοσοκομείο ΕΛΠΙΣ: Εργαζόμενοι και ασθενείς με εγκαύματα από ακτινοβολία UV σε χειρουργείο

Αρκετοί εργαζόμενοι εμφάνισαν συμπτώματα όπως πονοκεφάλους, ζαλάδες και άλλες παρενέργειες, ενώ υπάρχει έντονη ανησυχία για τις πιθανές μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στην υγεία τόσο του προσωπικού όσο και των ασθενών
LIFO NEWSROOM
Μετς: Βίντεο από την στιγμή που ΙΧ στο οποίο βρέθηκε σορός άνδρα τυλίγεται στις φλόγες

Ελλάδα / Μετς: Βίντεο από την στιγμή που το αυτοκίνητο στο οποίο βρέθηκε σορός άνδρα τυλίγεται στις φλόγες

ο όχημα, το οποίο έφερε ξένες πινακίδες, φέρεται να ήταν σταθμευμένο για αρκετό καιρό στο σημείο, γεγονός που έχει προκαλέσει ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής
LIFO NEWSROOM