Κορωνοϊός: «Καμπανάκι» Σαρηγιάννη για 8.000 κρούσματα την ημέρα τέλη Σεπτεμβρίου

Σαρηγιάννης: 7.000 με 8.000 κρούσματα κορωνοκαι 60 νεκροί στα τέλη Σεπτέμβρη Facebook Twitter
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ / EUROKINISSI
0

Τον κώδωνα του κινδύνου για δραματική αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα στα τέλη του Σεπτεμβρίου έκρουσε σήμερα ο καθηγητής της Πολυτεχνικής Σχολής, επικεφαλής του Εργαστηρίου Περιβαλλοντικής Μηχανικής και επικεφαλής του Κέντρου για το Εκθεσίωμα και την Υγεία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

«Σε επίπεδο κρουσμάτων η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί το επόμενο διάστημα, με αυξητική τάση από την επόμενη εβδομάδα» προειδοποίησε ο καθηγητής μιλώντας στον ΣΚΑΪ, εκτιμώντας μάλιστα πως  τέλος Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου θα υπάρξει κορύφωση, με τις μολύνσεις να ανέρχονται σε ημερήσια βάση σε 7.000 με 8.000.

«Εκτός αν καταφέρουμε να επιταχύνουμε τον εμβολιασμό και τηρήσουμε τα μέτρα προστασίας» ανέφερε.

Σύμφωνα με τον ίδιο η αύξηση των κρουσμάτων που αναμένεται το επόμενο διάστημα οφείλεται στη μετάλλαξη Δέλτα και τη χαλάρωση στα περιοριστικά μέτρα, λέγοντας πως αυτός ο συνδυασμός θα έχει συνέπειες το Σεπτέμβριο.

«Αν φτάσουμε 1η Οκτωβρίου στους αριθμούς που προανέφερα τότε περίπου δύο εβδομάδες μετά τις 17 Οκτωβρίου, να περιμένετε να δείτε μια κορύφωση στις διασωληνώσεις της τάξης των 700 – 730 ατόμων». Θα υπάρξει πίεση, διευκρίνισε ο καθηγητής, αλλά το σύστημα υγείας θα αντέξει, έχει αποδεδειγμένα αντέξει σε αυτό το επίπεδο.

Ξεκαθάρισε δε ότι κατά την εκτίμησή του δεν θα χρειαστούν γενικευμένα μέτρα, γιατί θα έχουμε υψηλό επίπεδο ανόσιας φυσικής και τεχνητής. «Ωστόσο, θα έχουμε πάνω από 60 θανάτους την ημέρα» υπογράμμισε.

Για τη σημερινή επιδημιολογική εικόνα στη χώρα ο κ. Σαρηγγιάνης είπε ότι «ξεκινάμε σε ένα επίπεδο που είναι ουσιαστικά το υψηλότερο που είχαμε βρεθεί ποτέ, είμαστε λίγο παραπάνω από το 3ο κύμα σε ένα εβδομαδιαίο μέσο όρο. Έχουμε όμως ένα θετικό, τον εμβολιασμό που συνεχίζεται, και ελπίζω να αυξηθεί κι ο ρυθμός».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ