ΑΘΗΝΑ

Κορωνοϊός - Εμβολιασμοί παιδιών: Διαθέσιμα από σήμερα 40.000 νέα ραντεβού στην Αττική

Κορωνοϊός - Εμβολιασμοί παιδιών: Διαθέσιμα από σήμερα 40.000 νέα ραντεβού στην Αττική Facebook Twitter
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ / EUROKINISSI
0

Διαθέσιμα είναι από σήμερα 40.000 νέα ραντεβού για τον μήνα Φεβρουάριο, για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού παιδιών 5-11 ετών, στην Αττική η οποία εμφανίζει αυξημένη ζήτηση.

Στα mega Εμβολιαστικά Κέντρα «Προμηθέας» και Περιστερίου, προστίθενται νέες εμβολιαστικές γραμμές, με σκοπό την περαιτέρω επιτάχυνση των εμβολιασμών των παιδιών στην Αττική.

Υπενθυμίζεται ότι το εμβόλιο που γίνεται στα παιδιά, περιέχει το 1/3 του αντιγόνου της δόσης των ενηλίκων και το σχήμα που εφαρμόζεται είναι δύο δόσεων με μεσοδιάστημα 21 ημέρες.

Σε περίπτωση νόσησης πριν από τον εμβολιασμό συστήνεται εμβολιασμός µε μία δόση 3 μήνες μετά τη διάγνωση της νόσου.

Σε περίπτωση νόσησης μετά την 1η δόση εμβολιασμού συστήνεται εμβολιασμός όχι σε μεσοδιάστημα 21 ημερών αλλά σε 3 µήνες μετά τη διάγνωση της νόσου.

Ο συνολικός αριθμός των παιδιών που νοσηλεύονται στην επικράτεια παραμένει σταθερός στα 90 με 100 παιδιά και κυμαίνεται μεταξύ του 2% και 2,5% του συνόλου των νοσηλευόμενων, όπως δήλωσε χθες κατά την τακτική ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου.

Οι νοσηλείες των παιδιών, ανέφερε, αφορούν κυρίως σε παιδιά ηλικίας κάτω των 11 ετών, σε μικρότερα παιδιά, ενώ φαίνεται ότι ο εμβολιασμός των εφήβων συμβάλλει σημαντικά στη χαμηλότερη νοσηρότητα της ηλικιακής αυτής ομάδας.

Παράλληλα, ενισχύεται με αρκετά γρήγορους ρυθμούς, σύμφωνα με την κ. Παπαευαγγέλου, και η εμβολιαστική κάλυψη των παιδιών μικρότερης ηλικίας, 5 έως 11 ετών ενώ αναφορικά με τα παιδιά μικρότερης ακόμα ηλικίας, τα νήπια δηλαδή κάτω της ηλικίας των 5 ετών, η καθηγήτρια παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων αναφέρθηκε σε πρόσφατη μελέτη του καθηγητή Lipsitch από το Harvard η οποία επανέλαβε τα ευρήματα και παλαιότερων μελετών και επιβεβαιώνει ότι ο εμβολιασμός των γονέων όχι μόνο προστατεύει τους ίδιους, αλλά και τα παιδιά τους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΑΘΗΝΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ΑΑΔΕ παγίδευσε γνωστό τράπερ: Αγόραζε πολυτελή αυτοκίνητα και ρολόγια μέσω ΜΚΟ

Ελλάδα / Η ΑΑΔΕ παγίδευσε γνωστό τράπερ: Αγόραζε πολυτελή αυτοκίνητα και ρολόγια μέσω ΜΚΟ

Ο τράπερ είχε συστήσει αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, στην οποία η δισκογραφική του εταιρεία είχε πιστώσει το σύνολο των δικαιωμάτων του καλλιτέχνη, ύψους άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ
LIFO NEWSROOM
ΔΕΘ 2025: «Φρούριο» το κέντρο της Θεσσαλονίκης – Drones, κάμερες ΚΑΙ 2.500 αστυνομικοί

Ελλάδα / ΔΕΘ 2025: «Φρούριο» το κέντρο της Θεσσαλονίκης – Drones, κάμερες ΚΑΙ 2.500 αστυνομικοί

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ισχύουν από χθες το πρωί στο κέντρο της πόλης, με απαγόρευση στάθμευσης και εκτροπές στην κυκλοφορία, ώστε να αποφευχθούν προβλήματα κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων
LIFO NEWSROOM
Αντιδράσεις για τα ρατσιστικά «ειδικά δρομολόγια» του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης – Διευκρινίσεις από ΕΛΑΣ

Ελλάδα / Αντιδράσεις για τα ρατσιστικά «ειδικά δρομολόγια» του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης – Διευκρινίσεις από ΕΛΑΣ

Η υπόθεση προκάλεσε έντονη συζήτηση και αντιδράσεις, με την Ελληνική Αστυνομία να εκδίδει επίσημη ανακοίνωση, στην οποία τονίζει ότι ουδέποτε συμμετείχε ή συναίνεσε σε διαδικασίες διακριτικής μεταχείρισης επιβατών
LIFO NEWSROOM
Αρχιμανδρίτης Μελχισεδέκ για την επικοινωνία του με τον «εγκέφαλο» της κρητικής μαφίας

Ελλάδα / Αρχιμανδρίτης Μελχισεδέκ για τις συνομιλίες στη δικογραφία: «Δεν έχω να φοβηθώ τίποτα»

Τι απάντησε για την επιμονή του κατηγορουμένου να μεσολαβήσει, ώστε ο ίδιος να γίνει μητροπολίτης, αλλά και την ασυνήθιστη οικειότητα σε διάλογό τους, που αποκαλύπτεται στη δικογραφία
LIFO NEWSROOM