Άδεια ειδικού σκοπού, εξαιτίας της αναστολής λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων λόγω κορωνοϊού, θα δικαιούνται και οι γονείς παιδιών που δεν ήταν γραμμένα σε παιδικό ή βρεφονηπιακό σταθμό.

 

Ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, δήλωσε ότι εντός της ημέρας αναμένεται να εκδοθεί Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θα λύνει το πρόβλημα που αντιμετώπιζαν οι γονείς με παιδί που δεν ήταν γραμμένο στο σχολείο.

 

«Συμπληρώνεται ότι εφόσον υπάρχει παιδί κάτω των 15 ετών- ανεξάρτητα από το αν πήγαινε σε βρεφονηπιακό ή παιδικό σταθμό ή αν το κρατούσε ο παππούς ή η γιαγιά- ο ένας από τους δύο γονείς έχει δικαίωμα ειδικής άδειας», δήλωσε ο κ. Θεοδωρικάκος μιλώντας στον ΑΝΤ1. Σημείωσε ακόμη ότι η άδεια ειδικού σκοπού παρατείνεται αυτόματα εφόσον παραταθούν τα μέτρα αναστολής λειτουργίας των σχολείων.

 

Χωρίς παρελάσεις, καταθέσεις στεφάνων η 25η Μαρτίου

 

Σε ό,τι αφορά την 25η Μαρτίου, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι δεν πρόκειται να γίνουν παρελάσεις, καταθέσεις στεφάνων ή δοξολογίες.

 

Εξαίρεση θα αποτελέσει μόνο η κατάθεση στεφάνου από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο Μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη, χωρίς παρουσία κόσμου, διευκρίνισε ο υπουργός Εσωτερικών.

 

Τέλος, ο Τάκης Θεοδωρικάκος κάλεσε τους πολίτες να μην πηγαίνουν στα χωριά τους, γιατί «κάνουν μεγαλύτερο κακό» και τους ζήτησε να εφαρμόσουν τα μέτρα.