Κοντοζαμάνης: Οι πολίτες δεν θα διαλέγουν ποιο εμβόλιο θα κάνουν για τον κορωνοϊό

Κοντοζαμάνης: Οι πολίτες δεν θα διαλέγουν ποιο εμβόλιο θα κάνουν για τον κορωνοϊό Facebook Twitter
iStock
0

Οι πολίτες δε θα διαλέγουν ποιο εμβόλιο θα τους χορηγείται κατά του κορωνοϊού, όπως δεν διαλέγουν και το εμβόλιο της γρίπης, δήλωσε ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Εμβόλια έχουν αναπτύξει τόσο η Moderna, η Pfizer - BionTech και η AstraZeneca, όσο και άλλες εταιρείες με διαφορές στα ποσοστά αποτελεσματικότητας. Οι πρώτες εγκρίσεις από την ΕΕ αναμένονται εντός των επόμενων ημερών και εβδομάδων. 

Τα 1.018 εμβολιαστικά κέντρα όλης της χωράς και τα νοσοκομεία ετοιμάζονται ώστε μόλις έρθουν τα εμβόλια στη χωρά, οι εμβολιασμοί να ξεκινήσουν μέσα σε λίγα 24ωρα, είπε ο κ. Κοντοζαμάνης μιλώντας στον ΣΚΑΪ. 

Από τη στιγμή που ένα σκεύασμα έχει λάβει άδεια κυκλοφορίας, σημαίνει ότι πληροί όλες τις προϋποθέσεις και οι παραδόσεις από τις εταιρίες θα γίνουν ταυτόχρονα με τη χορήγηση άδειας από τα αρμόδια όργανα της ΕΕ, πρόσθεσε ο υφυπουργός, διαβεβαιώνοντας ότι τα εμβόλια ήδη παρασκευάζονται με το ρίσκο των εταιρειών και δεν θα υπάρξουν ελλείψεις.

Η μεγίστη δυνατότητα εμβολιασμού με βάση τον κρατικό σχεδιασμό αντιστοιχεί σε περίπου 2 εκατομμύρια εμβολιασμούς το μήνα, εξήγησε, ξεκαθαρίζοντας πως δεν θα γίνονται εμβολιασμοί στα φαρμακεία αλλά οι πολίτες θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού μέσω των φαρμακείων. 

Αναφερόμενος στην πορεία της πανδημίας, ο κ. Κοντοζαμάνης τόνισε ότι γίνεται προετοιμασία και για το ενδεχόμενο τρίτου κύματος κορωνοϊού, σημειώνοντας ωστόσο πως τα ημερήσια κρούσματα μειώνονται, γεγονός που δείχνει ότι τα μέτρα αποδίδουν. 

«Χρειάζεται προσοχή, δεν πρέπει να χαλαρώσουμε ώστε να μην έχουμε τρίτο κύμα την περίοδο των εορτών.»

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρώην παίκτης ριάλιτι ξυλοκόπησε 46χρονο - «Μου έσπασε το κόκκαλο μέσα στη μύτη, θα κάνω χειρουργείο»

Ελλάδα / Πρώην παίκτης ριάλιτι ξυλοκόπησε 46χρονο - «Μου έσπασε το κόκκαλο μέσα στη μύτη, θα κάνω χειρουργείο»

Οι δηλώσεις του 46χρονου ασφαλιστή μέσα από το νοσοκομείο για το περιστατικό - «Είχε μία πληρωμή κάποτε από ασφαλιστική που δεν την πήρε ποτέ και από τότε μάλλον μου τη φύλαγε»
THE LIFO TEAM