Κοντοζαμάνης: 400 προσλήψεις, αύξηση των νοσοκομείων αναφοράς και νέες κλίνες σε ΜΕΘ

Κοντοζαμάνης: 400 προσλήψεις, αύξηση των νοσοκομείων αναφοράς και νέες κλίνες σε ΜΕΘ Facebook Twitter
Φωτογραφία: EUROKINISSI
0

Στη σημερινή τακτική εβδομαδιαία ενημέρωση για τον κορωνοϊό συμμετείχε ο Βασίλης Κοντοζαμάνης ο οποίος ανακοίνωσε 400 προσλήψεις στα νοσοκομεία από Σεπτέμβριο και προανήγγειλε τη δημιουργία 50 νέων Μονάδων Εντατικής Θεραπείας. 

«Αντιμετωπίσαμε την επιδημία με επιτυχία και επιστρέψαμε στην κανονικότητα έχοντας θωρακίσει το σύστημα υγείας» υποστήριξε ο υφυπουργός Υγείας ανοίγοντας την ενημέρωση της Τρίτης. «Σήμερα προέχει η ευλαβική τήρηση των μέτρων. Πρέπει να γίνουν τρόπος ζωής. Συνεχίζουμε να ενισχύουμε το σύστημα υγείας. Το ανθρώπινο δυναμικό, οι κλίνες ΜΕΘ, η επάρκεια σε φαρμακευτική αγωγή, τα εμβόλια όταν θα είναι έτοιμα», συμπλήρωσε. 

Ο κ. Κοντοζαμάνης ανέφερε ότι ενισχύθηκαν οι δομές υγείας με προσωπικό καθώς από τον Μάρτιο έγιναν πάνω από 6.000 προσλήψεις υγειονομικών και 1.000 και πλέον μόνιμων γιατρών διάφορων ειδικοτήτων και προανήγγειλε 400 νέες προσλήψεις από αρχές Σεπτεμβρίου. 

Κλίνες σε ΜΕΘ: «Θα φτάσουμε τις 1.200»

«Σε ότι αφορά τις ΜΕΘ, παραλάβαμε τον Ιούλιο 557 κλίνες εντατικής θεραπείας, ένα χρόνο μετά είμαστε στις 901 λειτουργικές και θα φτάσουμε τις 1.200 ΜΕΘ. Αναπτύχθηκαν 1017 κλίνες εντατικής θεραπείας κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Εργαζόμαστε εντατικά στην υλοποίηση νέων κλινών σε ΜΕΘ, από τις δωρεές», είπε ο κ. Κοντοζαμάνης. 

Μιλώντας για τα τεστ και τη σημασία τους στην παρακολούθηση της επιδημίας στη χώρα μας, ο υφυπουργός Υγείας ανέφερε ότι από τα 800 τεστ μοριακού ελέγχου που γινόταν ημερησίως στην αρχή της επιδημίας στη χώρα μας, σήμερα έχουμε φτάσει τα 12.000 κάθε μέρα. «Συνολικά στη χώρα από την αρχή, όταν εμφανίστηκε ο κορωνοϊός, έχουν γίνει περίπου 750.000 μοριακά τεστ», προσέθεσε.

Προτεραιότητα στις ευπαθείς ομάδες

«Αυξάνουμε τα νοσοκομεία αναφοράς για τον κορωνοϊό σε όλη την επικράτεια. Παραμένει ο αριθμός κλινών σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας τόσο των ύποπτων όσο και των επιβεβαιωμένων. Στη μάχη αυτή δεν περισσεύει κανείς», ανέφερε σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του. 

Αναφορικά με το εμβόλιο, ο κ. Κοντοζαμάνης υποστήριξε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση διαπραγματεύεται για λογαριασμό όλων των κρατών - μελών την προμήθειά του και υπενθύμισε ότι ήρθε σε συμφωνία με φαρμακευτική εταιρεία για την αγορά εμβολίου. Σύμφωνα με τον ίδιο, αν όλα πάνε καλά το εμβόλιο θα είναι διαθέσιμο στο τέλος του 2020.

Προτεραιότητα όσον αφορά το εμβόλιο, θα δοθεί σε συγκεκριμένες ομάδες του πληθυσμού, τις πλέον ευάλωτες, δήλωσε ο υφυπουργός και πρόσθεσε ότι «υπάρχει σχέδιο της Επιτροπής Εμβολιασμών για την προτεραιοποίηση των ομάδων που θα κάνουν αρχικά το εμβόλιο αυτό. Ναι θα υπάρξει προτεραιότητα για το ποιος θα κάνει το εμβόλιο».

«Όλα τα κρούσματα ανακοινώνονται»

Τέλος, ο υφυπουργός Υγείας, απάντησε στα σενάρια για απόκρυψη κρουσμάτων τονίζοντας ότι «ανακοινώνονται όλα τα κρούσματα και η επιδημιολογική έκθεση».

«Κανείς δεν μπορεί να αποκρύψει στοιχεία ή να διαστρεβλώσει την εικόνα. Παρείχαμε από την πρώτη ημέρα έγκυρη ενημέρωση. Δεν κρύψαμε ποτέ τίποτα και δεν θα το κάνουμε», ανέφερε και κατέληξε λέγοντας ότι η πανδημία μας διδάσκει πολλά. «Μάθαμε να λειτουργούμε αποτελεσματικά σε συνθήκες πίεσης και σαν ομάδα», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.  

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΒΡΟΣ

Ρεπορτάζ / O Έβρος μετά: Οι κάτοικοι και η ευρύτερη περιοχή μετά τις φωτιές του Αυγούστου

Περιουσίες χάθηκαν, παραγωγές κάηκαν και μια ανυπολόγιστη οικολογική καταστροφή σημειώθηκε στον Έβρο, με τους κατοίκους να αισθάνονται πως ήδη η υπόλοιπη χώρα τούς έχει ξεχάσει.
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΣΚΟΥΝΤΑΣ