Κολλάρας: Αναμένεται αύξηση κρουσμάτων ευλογιάς των πιθήκων- Πίεση στο ΕΣΥ λόγω covid

Κολλάρας: Αναμένεται αύξηση κρουσμάτων ευλογιάς των πιθήκων- Πίεση στο ΕΣΥ λόγω covid Facebook Twitter
0

Αύξηση των κρουσμάτων ευλογιάς των πιθήκων στην Ελλάδα, το επόμενο διάστημα, προέβλεψε ο Παναγιώτης Κολλάρας, διευθυντής της Α’ Παθολογικής Κλινικής του ΑΧΕΠΑ, που ωστόσο ανησυχεί περισσότερο για τον κορωνοϊό.

«Σίγουρα το επόμενο διάστημα περιμένουμε να αυξηθούν τα περιστατικά, χωρίς να υπάρχει λόγος ανησυχίας καθώς είναι αντιμετωπίσιμα», εκτίμησε σχετικά με την πορεία της ευλογιάς των πιθήκων.

«Έχουμε κάποια κρούσματα ευλογιάς στην Θεσσαλονίκη τα οποία δεν χρειάζονται νοσηλεία, εκτός από ένα βαρύτερο περιστατικό που νοσηλεύτηκε και εχθές πήρε εξιτήριο» σημείωσε, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8

Αν και εμφανίστηκε ψύχραιμος αναφορικά με την ευλογιά των πιθήκων, εξέφρασε ανησυχία σχετικά με την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού, επισημαίνοντας ότι στο ΑΧΕΠΑ όπου νοσηλεύονται 60 ασθενείς, στην τελευταία εφημερία που τελείωσε σήμερα το πρωί έγιναν επιπλέον 15 εισαγωγές Covid-19.

«Είναι αρκετά τα περιστατικά, το σύστημα είναι αρκετά πιεσμένο και ο ιός αυτός είναι υπερμεταδοτικός. Δεν είναι τόσο λοιμογόνος, δεν είναι τόσο ότι κάνει βαριές πνευμονίες ώστε να εγείρει μεγάλη ανησυχία αλλά το πρόβλημα είναι ότι οι περισσότεροι από αυτούς τους ανθρώπους που χρειάζονται νοσηλεία είναι άτομα ηλικιωμένα με διάφορα συνοδά προβλήματα τα οποία επιτείνονται με την λοίμωξη  από τον κορονοϊό και έτσι μερικές φορές έχουμε και δυσάρεστες συνέπειες» τόνισε.

Τέλος, σε ερώτηση τι να αναμένουμε από φθινόπωρο, ανέφερε πως πρόκειται για δύσκολο σενάριο, ενώ εκτίμησε πως τα επικαιροποιημένα εμβόλια που θα περιλαμβάνουν την  Όμικρον, θα τα έχουμε τον Νοέμβριο, ίσως και αργότερα, επομένως συνιστά όσοι δεν έχουν κάνει την αναμνηστική δόση να την κάνουν έγκαιρα.

«Κάποιος που ανήκει σε ομάδα υψηλού κινδύνου και δεν έχει κάνει την 4η δόση πιθανόν να χρειαστεί νοσηλεία, την ώρα που το σύστημα υγείας είναι πολύ πιεσμένο και οι ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις είναι αυξημένες λόγω της υπερκατανάλωσης των αντιβιοτικών και του συγχρωτισμού των ασθενών», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ