Στοχευμένα και επιθετικά και σε συνεργασία με ξένες υπηρεσίες συνεχίζονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό του τρίτου έργου, το οποίο ο 49χρονος ελαιοχρωματιστής που συνελήφθη για την κλοπή των αριστουργημάτων του Πικάσο και του Μοντριάν από την Εθνική Πινακοθήκη, ισχυρίζεται πως πέταξε. 

 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, οι αξιωματικοί της Αστυνομίας δεν έχουν πειστεί από τους ισχυρισμούς του 49χρονου πως έδρασε μόνος του, ούτε πως ως λάτρης της τέχνης ήθελε να έχει στην κατοχή του ένα σπουδαίο έργο και κυρίως πως πέταξε το τρίτο έργο που έκλεψε, το σκίτσο του Ιταλού Guglielmo Caccia. 

 

Γι'αυτό και ερευνούν το ενδεχόμενο το έργο αυτό να έχει ήδη πουληθεί. 


Μάλιστα, οι αρχές επέσπευσαν τη σύλληψή του καθώς υπήρχε η πληροφορία πως ο 49χρονος θα ταξίδευε στην Ολλανδία, ταξίδι που ενδέχεται να στόχευε στην εξεύρεση αγοραστών για τους Πικάσο και Μοντριάν. 


Σύμφωνα με την Αστυνομία, πιθανοί αγοραστές θα μπορούσαν να ήταν Άραβες, Ρώσοι ή και Κινέζοι κροίσοι, πλούσιοι συλλέκτες.


Μάλιστα, το ότι κράτησε τους πίνακες για τόσο καιρό επιβεβαιώνει όχι την αγάπη του για την τέχνη, αλλά τον τρόπο που δρουν τα διεθνή κυκλώματα που δραστηριοποιούνται στις παράνομες αγοραπωλησίες κλεμμένων έργων τέχνης. 
 

Ο καθ'ομολογίαν δράστης ήταν εξαιρετικά δραστήριος στο twitter με αναρτήσεις και αναδημοσιεύσεις από μεγάλα μουσεία τέχνης και είχε πρόσβαση σε κύκλους εικαστικών. 

 

Με πληροφορίες από ΕΡΤ