ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Κιβωτός του Κόσμου: «Κακοποίηση, σκληρή εργασία και μήνες απομόνωσης» καταγγέλλει πρώην φιλοξενούμενη

Κιβωτός του Κόσμου: «Κακοποίηση, σκληρή εργασία και μήνες απομόνωσης» καταγγέλλει πρώην φιλοξενούμενη Facebook Twitter
0

Νέα καταγγελία για σεξουαλικές και σωματικές κακοποιήσεις παιδιών που φιλοξενούνταν σε δομή της «Κιβωτού του Κόσμου».

Μία 20χρονη, σήμερα, φοιτήτρια που έμενε στη δομή σε επαρχική πόλη από 12 ετών αναφέρθηκε στις συνθήκες που μεγάλωσε, κάνοντας λόγο για κακοποίηση, σκληρή παιδική εργασία αλλά και μήνες απομόνωσης, ως τιμωρία, όταν δεν ακολουθούσες τους κανόνες.

«Απομόνωση ονομάζουν εκείνοι το γεγονός να μην έχουμε καμία επαφή με τα υπόλοιπα παιδιά. Εγώ πχ ένα καλοκαίρι, είχα περάσει τρεις μήνες στο δωμάτιό μου. Είχαμε συγκεκριμένες ώρες που δουλεύαμε, σαν εργαζόμενοι κανονικά, και κοιμόμασταν και τρώγαμε μέσα στο δωμάτιό μας» επεσήμανε, ειδικότερα, στον ΑΝΤ1.

Ερωτώμενη ποιο ήταν το χειρότερο περιστατικό που είχε υποπέσει στην αντίληψή της, αναφέρθηκε στην περίπτωση ενός αγοριού που το είχαν χτυπήσει και το είχαν βάλει, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία της, να ζει σε μία αποθήκη για έναν χρόνο.

Σημείωσε πως τον είχαν «χτυπήσει αρκετά βάναυσα. Ήταν στην απομόνωση για πάνω από έναν χρόνο. Για έναν χρόνο δεν μιλούσε στα παιδιά. Τον είχαν σε μια πτέρυγα όπου τον είχαν μόνο του. Δεν πήγαινε σχεδόν πουθενά. Δεν έβγαινε, δεν μπορούσε να πάει κάπου. Μόλις τελείωνε τη δουλειά, εκεί. Εκεί ήταν χωρίς νερό, χωρίς φως, χωρίς τίποτα. Εκείνη πλευρά του σπιτιού, εκείνο τον καιρό, λειτουργούσε σαν αποθήκη, εκεί βάζαμε κάποια πράγματα που έφερνε ο κόσμος».

Η ίδια, σημείωσε πως έχει γίνει μάρτυρας μόνο σωματικής κακοποίησης, αλλά έχει μάθει και για σεξουαλική.

«Σωματική κακοποίηση έχω δει μέχρι μια σφαλιάρα και σπρωξίματα. Έδωσε ένα χαστούκι για παραδειγματισμό.  Άλλα παιδιά από ό,τι έχω μάθει, έχουν δεχτεί και σεξουαλική και άλλου είδους βία, και από στελέχη και από τους παιδαγωγούς και από τους υπεύθυνους».

Ελλάδα
0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ